*Nettavisen* Nyheter.

Pågrepet for «henrettelse»

En mann i 20-årene er siktet for piratdrosjedrapet i Trondheim.

12.09.08 00:51

SISTE: Politiet aksjonerte torsdag kveld mot et bolighus i Oppdal i Sør-Trøndelag, og har tatt beslag i flere gjenstander.

FØLG SAKEN HOS OPDALINGEN: Aksjonerer i Oppdal

Politiet vil ikke kommentere hvorvidt denne aksjonen er knyttet til dagens pågripelse. Ifølge kilder Dagbladet.no har snakket med, tilhører imidlertid boligen en nær slektning av den drapssiktede mannen.

- En henrettelse
Natt til lørdag 23. august ble norsk-somalieren Mahmed Jamal Shirwac (46) skutt og drept i Ringålveien i Trondheim. Den døde var påført flere skuddsår og politiet mente drapet minnet om en ren henrettelse.

Torsdag ettermiddag pågrep og siktet politiet en mann i 20-årene for forsettlig drap.

262456

- I og med at det nå er gjort en pågripelse i saken er etterforskningen kommet et langt skritt videre, men det gjenstår fortsatt mye arbeid i form av avhør og tekniske undersøkelser, sier etterforskningsleder Terje Lunde i en pressemelding torsdag kveld.

(Saken fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Politiet

Forsettlig drap
Siktelsen lyder på forsettlig drap, men politiet har vært sparsomme med opplysninger både når det gjelder mannens eksakte alder og bakgrunnen for at mannen er arrestert.

- Sør-Trøndelag har i ettermiddag pågrepet en etnisk norsk mann i forbindelse med drapet. Drapsvåpenet er et sentralt bevis som ikke er i politiets besittelse. Dette er veldig tidlig etter pågripelsen og det gjenstår et omfattende etterforskningsarbeid, både taktisk og teknisk, sier Lunde til Adressa.no.

Han skal være en kjenning av politiet.

Sjokkert over drapet
46-årige Mahmed Jamal Shirwac var norsk statsborger av somalisk opprinnelse. Han har blitt omtalt av familie og venner som en hyggelig familiefar. Han ble skutt med mer enn fem skudd i sin egen bil.

Den gangen sa etterforskningsleder Lunde at han aldri hadde sett noe lignende.

Uklart om videobevis
Ifølge Adressa.no skal det tidligere på dagen torsdag ha blitt kjent at politiet sitter med overvåkingsbilder av offeret bare minutter før drapet. Politiet har imidlertid ikke ønsket å kommentere om de har videoen eller hva som eventuelt er på den.

Den siktede har ikke tatt stilling til siktelsen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.