Rundt ti politibiler, et helikopter og flere ambulanser var involvert i aksjonen. Beredskapstroppen fra Oslo var også på stedet.

Bakgrunnen for politiaksjonen var at en mann stakk av fra en politikontroll i Drammen klokka 2 natt til torsdag. Etter en politijakt endte ferden på Billingstad.

– Der rettet bilføreren et våpen mot en polititjenestemann før han gikk inn i en leilighet. Han truet med å skyte dersom noen gikk inn i leiligheten, sier politioverbetjent Petter Høgli hos politiet i Asker og Bærum til NTB.

Mannen forskanset seg i leiligheten i flere timer sammen med to andre personer, men omtrent klokka 10.20 var situasjonen løst.

– Politiet har kontroll på involverte personer og et våpen, opplyste politiet.

Mannen politiet antar er hovedmannen, ble kjørt til legevakta for helsesjekk med tanke på rus. En annen mann ble også kjørt til legevakta, men han skal ikke være mistenkt for noe kriminelt. En kvinne som var i leiligheten, har status som vitne, ifølge Budstikka.

Naboer forteller til avisen at politiet også lørdag rykket ut til samme leilighet etter at en mann skal ha truet barn og voksne.