RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Pakistansk politi til Oslo

Foto: Jørgen Berge/TV 2 Nettavisen
Sist oppdatert:
Pakistansk politi er bedt om å komme til Norge for å avhøre Rahila Iqbals ektemann.

- Oslo politidistrikt har imøtekommet anmodningen fra pakistansk politi om å få avhøre ektemannen. Vi har sagt at de er velkommen hit, så skal vi bistå i avhøret, sier politiadvokat Øyvind Holst i Oslo politidistrikt til TV 2 Nettavisen.

Så langt har norsk politi ikke mottatt noe svar fra Pakistan. Når avhøret vil finne sted, er derfor usikkert.

Blir innkalt
Den fraseparterte ektemannen til Rahila Iqbal oppholder seg på et skjult sted i utlandet. Når et eventuelt avhør vil finne sted, vil han bli bedt om å møte i Oslo, opplyser Holst.

Den 21 år gamle mannen har mottatt drapstrusler og frykter for livet sitt. Av sikkerhetsmessige årsaker har han på eget initiativ derfor valgt å reise utenlands. Også venner av mannen skal ha blitt truet, hevder han.

Nytt fengslingsmøte
I Pakistan sitter fremdeles norske Azhar Iqbal (Rahilas far), hennes morfar og sjåføren av ulykkesbilen varetektsfengslet mens etterforskningen pågår. Varetektsfengslingen går ut i morgen fredag, og de tre blir da fremstilt for retten på nytt.

Abid Raja, farens bistandsadvokat, opplyser at advokatkontoret Sulland arbeider for at farens pakistanske advokat kan være til stede i retten.

Ved forrige fengslingsmøte kunne ikke advokaten være til stede, og de tre mennene sa seg selv villige til videre varetektsfengsling for å slippe å bli flyttet til et fengsel. I dag sitter de fengslet på politistasjonen i Saddar Mandi i Pakistan.

Obduksjon
Etterforskningen av Rahila Iqbals dødsfall fortsetter for fullt både i Pakistan og Norge.

Politiet i Pakistan venter nå på prøvesvar fra et laboratorium i Lahore, som kan gi svar på om Rahila var forgiftet eller bedøvet da hun døde. Ektemann har anmeldt hennes nærmeste familie for æresdrap. Trolig kommer den endelig obduksjonsrapporten i morgen.

Den 20 år gamle norske jenta døde da bilen hun satt i kjørte av veien og havnet i en elv. Sjåføren kom fra ulykken i live.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere