*Nettavisen* Nyheter.

Påkjørt og glemt

For halvannet år siden ble Randi Bakkeng (76) påkjørt og drept. Straffesaken mot sjåføren glemte politiet i skuffen.

28.08.06 12:56

Nå beklager politiet i Drammen på det sterkeste at bilulykken ble liggende glemt i skuffen.

- Jeg kan ikke si annet enn at det her er gjort en beklagelig forleggelse av saken, sier politiinspektør Inge Lise Øverby, leder av retts- og påtaleenheten til Dammens Tidende.

Reagerte i leserbrev

Det var venninnen av Randi Bakkeng, Grethe Aaraas, som sørget for at det ble fortgang i saken.

I et leserbrev til Drammens Tidende etterlyste hun hva som ble gjort etter at venninnen døde.

«Vi undres: - Skjedde det noe som helst med sjåføren? Er dette igjen en sak hvor en «stakkar» skal vernes mot offentligheten? Er han og kameraten dømt for noe som helst? Har politiet igjen «forlagt papirene» i en alvorlig sak?» het det i Grethe Aaraas` leserbrev.

- Tillitten forsvunnet

- Jeg mangler nesten ord for det som har skjedd. Det er sjokkerende og det gjør så vondt, sier Grethe Aaraas, til TV 2 Nettavisen.

Aaraas sier at all tiltro til politiet er borte etter sakens gang.

- Det eneste jeg vet er at det går løs noen som ikke er stilt til ansvar for hva de har gjort. Jeg vet at alle pårørende i denne saken har trodd på politiet og har hatt tillitt dem. Den tillitten er nå absolutt slettet, sier hun til TV 2 Nettavisen.

- Randi Bakkeng var et høyt elsket menneske. Hun var så ung, både fysisk og psykisk, sier Aaraas. Bakkeng ble stadig observert spaserende med en schaefer-hund, og ifølge Aaraas hadde hun ganglaget til en 45-åring.

- Tar ut tiltale

Den 23 år gamle bilføreren og hans 25 år gamle passasjer skal ha meldt seg for politiet få timer etter ulykken på Rundtom i Søndre Buskerud i februar 2005. Føreren av bilen skal ha innrømmet de faktiske forholdene.

23-åringen ble siktet for uaksomt drap under skjerpende omstendigheter, uaktsom kjøring og for å ha etterlatt personen i hjelpeløs tilstand.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: (Foto: Drammens Tidende)

Passasjeren er siktet for å ha etterlatt personen i hjelpeløs tilstand.

Etter Aaraas sitt leserinnlegg og omtalen i Drammens Tidende, lover politiet nå fortgang i saken.

- Det viser seg at saken ikke er ferdigbehandlet fra vår side, men nå skal vi svinge oss, sier politiinspektør Walter Småland til avisen. Småland sier at tiltale mot sjåføren vil bli tatt ut i løpet av få dager.

Enkemannen: - Ble selv et offer

Enkemannen Kjell Bakkeng sier til Drammens Tidende at han etter Randis død har hatt det svært tungt.

- Jeg ble syk og selv et offer, sier han.

Bakkeng sier han ikke har hørt noe fra politiet etter hendelsen.

- Jeg skjønner ingenting. Det dreier seg tross alt om et drap. Nå er jeg glad for at saken får en ende. Den gang gikk jeg ut fra at politiet raskt tok seg av alt, men ingenting skjedde.

Bakken sier han nå har det bedre.

- Folk sier til meg at jeg har vært sterk som har overlevd. Nå har jeg appetitten tilbake og ser fremover, sier enkemannen til Drammens Tidende.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.