RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Flickr.com (Creative Commons)

Påkjørt og drept av panservogn

Sist oppdatert:
En kvinnelig soldat er død etter en ulykke i militærleiren.

En person er bekreftet død i Rena leir etter en ulykke med et M113 panseret personellkjøretøy, skriver Østlendingen.

Det er presse- og informasjonsoffiser Tor Anders Sognli ved Østerdal garnison som bekrefter dette overfor avisen.

Var på øvelse på Rena
- Cirka klokken 15.15 i dag ble en kvinnelig soldat tilhørende Ingeniørbataljonen pårygget av et pansret personellkjøretøy av typen M-113 i Rødsmoen øvingsfelt ved Rena leir. Livreddende førstehjelp ble iverksatt umiddelbart og lege fra Rena leir var raskt på stedet. Luftambulanse ankom ca 30 min etter hendelsen inntraff. Livet stod ikke til å redde, opplyser kommunikasjonssjef i Hæren, Vegar Gystad, i en pressemelding.

- Soldaten tjenestegjorde til daglig på Skjold i Nord-Norge, men er opprinnelig fra østlandsområdet. Avdelingen var for tiden på øvelse på Rena, opplyser Gystad.

Pårørende er ennå ikke varslet om dødsfallet. Den avdødes kjønn og alder er fortsatt ikke frigjort, men Forsvaret avholder en pressekonferanse tirsdag kveld.

- Meldingen som vi fikk inn, var at en person ble bekreftet omkommet på Rena leir. Nå har Forsvaret varslet en pressekonferanse klokken 19.30 på Rena leir, sier operasjonsleder ved Hedmark politidistrikt, Trond Olav Berg, til Nettavisen.

Politiet opplyser at de etterforsker saken.

- Vi har vært på stedet og foretatt diverse undersøkelser. Vi fortsetter undersøkelsene i morgen sammen med Forsvaret og arbeidstilsynet, sier Berg.

Amerikansk panservogn
M113 er et amerikansk beltegående pansret personellkjøretøy, og er verdens mest produserte panservogn.

Rena leir ligger i Åmot kommune i Hedmark og ble opprettet som en kavalerileir for Søndenfjeldske dragonregiment i 1997.

Rena leir er den nyeste leiren i Norge og en av de største leirene i Norden med rundt 2000 soldater. Leiren er en del av Østerdal Garnison, sammen med Terningmoen i Elverum.

Hærens Jegerkommando, Forsvarets spesialkommando, Telemark bataljon, Hærens Taktiske Treningssenter og Hærens Befalsskole holder til på Rena leir.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere