RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Påpekte røykeforbud - ble skambanket

Foto: Scanpix/Tor Richardsen (Illustrasjon)
Sist oppdatert:
Tenåringen sparket til han hørte 42-åringens ribbein knekke - fordi han sa det var ulovlig å røyke på T-banen.

(iOslo.no) 42-åringen satt i samme T-banevogn som flere tenåringer på vei til Ellingsrudåsen midt på dagen i august i fjor, skriver Aftenposten.

- «Drittunger»
Bråket startet da mannen fortalte ungdommene at det ikke var tillatt å røyke inne i vognen. Da han bare fikk frekke bemerkninger tilbake, svarte mannen med å kalle tenåringene noen «drittunger».

Da de kom til endestasjonen fortsatte munnhoggeriet. Mannen veivet deretter mot ungdommene med et kjede hvor det var festet et nøkkelknippe, for å holde ungdommene unna. To av tenåringene fikk små risp i huden av nøklene - og da begynte helvetet, skriver avisen.

Ifølge dommen løsnet flere av ungdommene beltene sine på likt, og begynte å løpe etter mannen, som forsøkte å flykte. Etter å ha kastet en stor stein i ryggen på ham, dengte de løs på 42-åringen med beltespennene.

Hørte det knekke
Mens han lå nede og ba om nåde ble mannen sparket flere ganger i brystet og hodet. Et av sparkene var så hardt at voldsmannen hørte ribbeinet brekke, heter det i dommen fra Oslo tingrett.

For å ha brukket tre ribbein på mannen og skamslått ham så han fikk merker over hele kroppen, ble 19-åringen dømt til fengsel i 60 dager. 18-åringen fikk 60 timer samfunnsstraff. De to, som også er dømt for vold tidligere, må også betale 6410 kroner i erstatning og oppreisning til voldsofferet.

Les flere nyheter på iOslo.no.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere