RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Papirmølla går kjappere

Foto: Heiko Junge/Scanpix
Næringslivet klager over det offentlige skjemaveldet, men bedriftene bruker mindre tid og penger på å fylle ut skjema.

- Vår ambisjon er at forenklingsarbeidet skal gi en kostnadsreduksjon som merkes i bedriftene. På to år har det vært en reduksjon på nesten 700 årsverk relatert til statlige skjema, sier nærings- og handelsminister Dag Terje Andersen.

NA24 - din næringslivsavis

Departementet har brukt stoppeklokken og funnet ut hvor mye mindre tid norske bedrifter bruker på å fylle ut pålagte skjema. I fjor ble næringslivet spart for 98 årsverk i statlig byråkrati. Dag Terje Andersen mener dette viser at arbeidet med å redusere næringslivets administrative byrder gir resultat.

Ifølge Nærings- og handelsdepartementet er det meste av reduksjonen knyttet til overgangen til elektronisk utfylling og innsending på Altinn-portalen.

- Dette gir inspirasjon til videre satsing på forenkling, men resultatene viser samtidig at det er potensial for ytterligere reduksjon, seier Andersen.

I 2005 og 2006 var det totalt en reduksjon på 679 årsverk. Den store nedgangen i 2005 kom i hovedsak av flere års arbeid med overgang til elektronisk utfylling av selvangivelsen til Skatteetaten.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere