*Nettavisen* Nyheter.

Pappa avslørte sex-presten

Foto: (Foto: Scanpix)

- Sognepresten har tatt fullstendig makten over henne, sier faren til 20-åringen.

25.06.06 10:24

Det var den 20 år gamle kvinnens far som avslørte at hennes sjelesørger hadde et seksuelt forhold med henne, skriver VG. Bevis fant faren på datterens PC. Der var det lagret korrespondanse fra da presten og jenta holdt kontakten over MSN mens presten drev misjonsvirksomhet i Bangladesh. Faren kopierte materialet over på en CD, og overlot den til politiet.

Politiet gjennomgår nå materialet for å vurdere om det ligger noe straffbart i saken. Faren sier til avisen at dersom det ikke blir reist offentlig straffesak mot presten, vil familien vurdere et sivilt søksmål.

Faren forteller at datteren hans i årevis har slitt med store personlige problemer, og at hun har hatt sterkt behov for hjelp og støtte. Han mener presten har bidratt til å ødelegge jentas liv over en lang periode.

På spørsmål om hvordan datteren reagerer på det som er skjedd, svarer faren:

- Det er nokså todelt. Hun har også veldig skyldfølelse for det som har sjkedd, men hun er i tillegg glad for at det er over. Akkurat nå er hun vel likevel ikke så veldig fornøyd. Sognepresten har tatt fullstendig makten over henen. Alt dreier seg bare om ham, og hun dyrker ham mer enn alt annet, sier faren til VG.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.