*Nettavisen* Nyheter.

Pappa knust av sorg

Foto: TV 2

Mians grenseløse sorg kan ingen forstå omfanget av. Hans sønn drepte hans tre døtre.

06.10.06 08:44

- Jeg har grått i en uke og er fortsatt i ubalanse. Jeg hadde kjøpt masse gaver jeg skulle ta med til dem når jeg kom hjem, sier Mian Khan (78).

Se TV 2 Nyhetene

Khan er faren til de tre jentene som ble skutt og drept på Kalbakken i Oslo. Han hadde gledet seg til å reise tilbake til Norge etter ferien i Pakistan.

Hjemreisen blir det imidlertid ikke noe av. Like før hjemreisen blir døtrene brutalt myrdet av broren. Nå må Kahn vente på at kistene med de tre døtrene kommer tilbake til Pakistan, der de søndag morgen skal begraves ved siden av moren og mormoren sin.

- Jeg snakket sist med min yngste datter. Hun spurte om jeg kunne kjøpe med litt ulike ting til henne. Forferdelig at dette skjer to dager før jeg kommer hjem, sier han.

Alenefar for tre
Khan forteller til TV 2 Nyhetene hvordan han selv tok seg av døtrene da kona hans døde i 1994. Den yngste datteren, Nafisa, var da halvannet år gammel.

- Jeg oppdro henne alene. Jeg lærte henne å gå, badet henne og fulgte henne til og fra skolen, og til Moskéen. Vi var veldig glade i henne, søstrene hennes og jeg.

Etter at søstrenes fetter brakte den grusomme nyheten mandag morgen, har Khans verden rast sammen.

- En mann som mister tre døtre og får sønnen innlagt på sykehus... jeg er ikke i stand til å si noe mer om det, sier han.

Aldri noe bråk
Familien kommer fra landsbyen Kharian, der 80 prosent av pakistanerne i Norge kommer fra. Der er man rystet over at drapet omtales som æresdrap.

I følge Khan stod broren svært nær søstrene sine. Han skal blant annet ha forhindret at hun giftet seg med en av fetterne sine og hjulpet henne ut av et mislykket ekteskap.

- Det var aldri noe bråk med ham. Vi har aldri kranglet, sier Khan.

Etter søndagens begravelse følger en sørgeperiode på 40 dager.

Norsk politi har nå formelt avsluttet obduksjonen av de tre døde søstene, og de blir trolig sendt med fly til Pakistan lørdag.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag