RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Paracet kan gi kronisk hodepine

(Foto: Scanpix)
Sist oppdatert:
Hyppig bruk av Paracet eller andre milde smertestillende medikamenter kan gi kronisk hodepine.

Nesten 2 prosent av kvinner i 40-årene får kronisk hodepine fordi de har brukt milde smertestillende som Paracet eller migrenemedisiner for ofte over flere måneder.

Med de mildere medikamentene, som Ibux og Paracet, er et par daglige tabletter over en tremåneders periode nok til at du befinner deg i faresonen. Med to-tre ukentlige doser migrenemedisin risikerer du også kronisk hodepine, skriver Adresseavisen.

- Over tid påvirker medikamentene nervesystemet. Forenklet kan man si at hjernen slipper igjennom stadig mer av smertesignalene. Slik vedlikeholder medisinene hodepinen istedenfor å dempe den, sier forsker John-Anker Zwart ved Institutt for nevromedisin ved NTNU.

En undersøkelse basert på data fra Helseundersøkelsen i Nord-Trøndelag avdekker at nesten 2 prosent av kvinner i 40-årene har medikamentindusert hodepine. I den voksne befolkningen for øvrig har rundt 1 prosent dette problemet.

For å bli kvitt den medikamentinduserte hodepinen må man ifølge forskeren slutte helt med medisiner og lide seg gjennom noen uker med sterkere smerter før man ender på det nivået man var på før man fikk kronisk hodepine.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere