RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Parasitt-alarmen går i Bergen igjen

Sist oppdatert:
I Bergen er det funnet noe som kan være en parasitt i drikkevann fra vannverket Tarlebø. Vannforsyningen er for sikkerhets skyld lagt om mens vannprøvene analyseres.

I høst måtte beboere i Bergen i lang tid koke drikkevannet på grunn av funn av parasitten Giardia i drikkevann fra Svartediket. Nå frykter kommunen at det igjen er parasitter i drikkevannet.

Siden fredag kveld er vannforsyningen til samtlige abonnenter i Tarlebøs forsyningsområde lagt om. Husstandene som tidligere fikk vann fra Tarlebø får nå vann fra Jordalsvatnet, Gullfjellet og Svartediket, melder Aftenposten.

Etter Giardia-epidemien ble overvåkingen av vannkildene i Bergen intensivert. Det tas ukentlige prøver ved vannverkene. Sist uke ble det gjort et funn som betegnes som «usikkert» av vannet fra Tarlebø. Prøven er gjort i vannkilden, og det er ikke gjort tilsvarende funn i vannet som sendes ut til husstandene, opplyser Bergen kommune i en pressemelding.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere