Lørdag møttes Utdanningsforbundet, Norsk Lektorlag, Skolenes landsforbund og KS hos Riksmekleren, men uten å komme til enighet. Etter fem timer ble samtalene avsluttet i 16.30-tiden, og alle var enige om å fortsette samtalene søndag klokken 12.

Riksmekler Mats Ruland omtalte lørdagens møter som gode, men ville ikke si om partene hadde nærmet seg hverandre.

Etter fire timer søndag var partene fortsatt ikke kommet til enighet.

Lørdag serverte Ruland boller til partene. Søndag ble det levert fastfood på døra til Riksmekleren, som kan tyde på at partene ser at det er grunnlag for videre forhandlinger.

– Vil være en del av løsningen

Da partene var på vei inn til søndagens møte sa Helle Christin Nyhuus, leder i Norsk Lektorlag, at de ønsket å være en del av løsningen.

– Den løsningen må innebære at lektorene verdsettes i fellesforum og er en viktig faktor der, sa Nyhuus til TV 2.

– Som i går skal vi jobbe hardt, sa arbeidslivsdirektør og forhandlingsleder Tor Arne Gangsø i KS på vei inn.

Utdanningsforbundets leder Steffen Handal ville ikke kommentere og sier at det er Riksmekleren som skal uttale seg mens partene holder på.

Løsningen ligger hos partene

Det var etter at partene var i møte med kunnskapsminister Tonje Brenna (Ap) fredag at det ble kalt inn til nye forhandlinger lørdag. Etter litt over en time med statsråden kom partene ut – uten å stå nærmere en løsning på konflikten.

– For meg har det vært viktig å understreke at svaret og løsningen på konflikten og streiken fortsatt ligger hos partene, sa Brenna etter fredagens møte.

Kort tid etter fikk partene en invitasjon fra Riksmekleren til å fortsette forhandlingene lørdag. Forhandlingene pågår altså søndag ettermiddag.

Trapper opp streiken

Utdanningsforbundet varslet fredag at de vil ta ut 300 nye lærere i streik fra onsdag neste uke. Dermed kan antall streikende lærere øke til rundt 8.450 om ikke partene finner en løsning.

Lærerstreiken har vart siden 8. juni. I tillegg til Utdanningsforbundet har Skolenes landsforbund tatt ut 107 medlemmer og Norsk Lektorlag 89 medlemmer i streik.

(©NTB)