RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Partikollega sendte rasistisk e-post

Foto: SV
Sist oppdatert:
SVs bystyrepolitiker Sapideh Sadeghi (28) har mottatt e-post med innvandrerhets fra en partifelle i partiet.

I et intervju med Ny TId viser Sadeghi fram en mail hun fikk fra et SV-medlem.

- Klanledere
I mailen står det at hun som innvandrer ikke har rett til å kritisere det norske samfunnet:

«Muslimer for eksempel, er ikke bare noe nytt her og fremmedartet. De kommer fra samfunn styrt av klanledere etc., uten demokratiske erfaringer, uten erfaringer med debattkultur. Slik sett er dine innlegg uttrykk for manglende erfaring med demokrati og debattkultur.»

Helhetsvurdering
Sadeghi var ungdomskandidat og fremste talsperson med flerkulturell bakgrunn på SVs kommunevalgliste i Oslo. I artikkelen framgår det som at mailen er en av grunnene til at Sadeghi trekker seg.

Sadeghi bekrefter overfor Nettavisen at hun ikke kommer til å stille til gjenvalg til høsten, men avviser at hun trekker seg som følge av e-posten.

– Det er en helhetsvurdering som ligger bak. Jeg føler at jeg ikke lenger identifiserer meg med den retningen SV tar, spesielt i de uklare miljøstandpunktene, sier Sadeghi til Nettavisen.

- Grunnen til at jeg viste denne mailen til Ny Tid var for å vise at dette er holdninger som mange i samfunnet har, og som ingen avkrefter, sier hun.

Tok ikke mailen seriøst
Sadeghi sier hun ikke tok hets-mailen seriøst.

- Personen som sendte mailen er en helt uviktig person i SV. Hadde det hadde vært et problem hadde jeg tatt det opp med tillitsvalgte høyere opp i systemet, sier hun.

Partisekretær Edle Daasvand i SV synes det er synd at Sadeghi trekker seg og sier at det alltid er trist når de som går i bresjen, gir seg.

- Det er ekstra krevende å være pioner, det har både SV-kvinner og ungdom opplevd når de har erobret makt i politikken, sier hun til Ny Tid.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere