Partydop-dropp fra danskebåten kan ha vært myntet på russen

Flere tusen ecstasy-piller ble droppet i en bag fra danskebåten for to uker siden og plukket opp av en gummibåt. Minst seks unge menn er siktet for narkotikasmugling.

Flere tusen ecstasy-piller ble droppet i en bag fra danskebåten for to uker siden og plukket opp av en gummibåt. Minst seks unge menn er siktet for narkotikasmugling. Foto: Eirik Hagesæter (Bergensavisen)

Politiet undersøker om flere tusen ecstasy-tabletter som ble droppet i en bag fra danskebåten i Vatlestraumen for to uker siden, kan ha vært ment for salg i russemiljøet.

26.04.15 10:51

Minst seks unge menn i slutten av tenårene og begynnelsen av tyveårene er pågrepet og siktet i saken, skriver Bergensavisen.

Etter det BA får opplyst har politiet fått forklaringer om bruk av ecstasy i russetiden i forbindelse med opprullingen av saken.

Fare for angst og depresjon

Åtte ecstasy-tabletter er normalt lik ett gram amfetamin. En rus varer normalt fra to til åtte timer og virker slik at brukerne ikke merker tretthet eller sult.

Misbruk kan imidlertid resultere i hjerneskade med livsvarig depresjon. Angst, panikk og utmattelse er vanlig.

Narkotikapolitiet i Bergen har lagt lokk på etterforskningen og gransker spor etter bakmenn og mottakerapparat.

Rød bag plukket opp

Det var søndag 12. april at en skipper så noe som lignet på en rød bag som lå og fløt i sjøen bak MS Bergensfjord. Deretter kom en gummibåt i stor fart og hentet den mistenkelige «pakken».

Ingen av de siktede ble pågrepet på fersken, men i dagene som fulgte kom politiet på sporet av banden som de mistenker sto bak innførselen.

I fjor sommer gikk politiet ut og advarte om at ecstasy er på full vei tilbake til det europeiske og det norske narkotikamarkedet, i en renere form under det kjemiske navnet MDMA.

Myndighetene bekymret

Også i opprullingen av den store hasjsaken i skole- og ungdomsmiljøet i Bergen i fjor kom etterforskerne over stoffet.

Statens institutt for rusmiddelforskning (SIRUS) og EUs narkotikabyrå (EMCDDAS) er bekymret for utviklingen

For syv-åtte år siden var problemet med ecstasy stort i mange norske byer, men avtok da brukerne innså hvor farlig det var.

— Flere av dem ble lagt inn på psykiatrisk avdeling og er der fremdeles. Vi liker ikke den nye utviklingen, sa politiførstebetjent Dag Erik Ekeli i Asker og Bærum-politiet til NRK.

Les flere saker fra BA her.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.