RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Partyrafting endte i storaksjon

Sist oppdatert:
Den fuktige båtturen på Akerselva endte ikke helt som ungdommene hadde planlagt.

Klokken 16.30 fikk politiet melding fra AMK om at en person var meldt savnet etter å ha havnet i vannet ved Operaen.

- Noen har bedrevet vannsportaktivitet med gummijoller i kaiområdet. Det var om lag 40-50 joller på vannet, sier operasjonsleder Olaf Erdal ved Oslo politidistrikt til Nettavisen.

Partyrafting
Vannsportaktiviteten ungdommene hadde bedrevet, var såkalt «partyrafting». Hjelmer var byttet ut med parykker, våtdraktene med mer fargerike antrekk, og padlingene ble ikke gjort fortere enn at ungdommene stoppet og tok noen pils underveis. Turen gikk fra Cubaparken på Grünerløkka til Bjørvika. Den siste delen i en bekkmørk 500 meter lang tunnel. Det var god vannføring i tunnelen og flere av deltakerne skal ha gått i vannet her.

Fant ingen
Turen endte altså i en storstilt redningsaksjon i Bjørvika. Brann og politi rykket ut med biler og båter. Hovedredningssentralen sendte et av sine Sea-King redningshelikoptere. Ungdommene ble samlet opp utenfor Operaen, og båtene endte unte sine dager under kniven til en politibetjent.

Flere av ungdommene hadde altså havnet i vannet på turen nedover Akerselva. Personene som ble meldt savnet, ble ikke funnet. Trolig betyr det at alle hadde kommet seg vel opp på land.

- Dykkerne fant ingenting, og vi har derfor avsluttet søket, opplyste operasjonsleder klokken 17.40.

Vil vurdere straffeforfølgelse
En av deltakerne fortalte Nettavisen at båtene hadde kostet 500 kroner og noen pils. Godt var det, for lørdagsturen var siste gang båtene var i bruk.

Hvorvidt ungdommene kan vente seg et rettslig etterspill, vil bli vurdert av påtalejuristene ved Oslo politidistrikt.

- Det er straffbart å forårsake utrykning ved uaktsomhet. Her har de hatt et vannsportarrangement hvor de har brukt uegnede båter, drukket alkohol og ikke hatt redningsvester. Men hvorvidt det skal tas ut straffesak får andre vurdere, sier operasjonsleder Olaf Erdal til Nettavisen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere