En pasient døde etter en fallulykke ved Førde sentralsjukehus i forrige uke, melder NRK.

Pasienten, som satt i rullestol, skulle trolig ut å røyke, men trillet mest sannsynlig feil og ut gjennom en åpen dør til rømningsveien fra etasjen han var i. Han falt utfor trappa og døde av skadene dagen etter.

Pasienten var uten tilsyn da ulykken skjedde. Etter ulykken har de fått opp et skilt som sier at døra til enhver tid skal være stengt, men ikke låst.

Både politiet og fylkeslegen er koblet inn etter ulykken. Fylkesmannen og Statnes helsetilsyn er også varslet. Hele sykeshuset er preget av ulykken, sier Kristine Brix Longfellow, fungerende fagdirektør i Helse Førde.

- Vi har gått gjennom saken helt opp til administrerende direktør, snakket med de ansatte om hendelsen og vi følger opp de pårørende. dette er tungt for alle involverte, sier Longfellow til NRK.

Politiet er i gang med etterforskningen av saken, og har avhørt åtte vitner og pleiere. De skal gjøre ytterligere avhør.

– Vi må finne ut hva som skjedde med pasienten, og om det har skjedd noe straffbart, sier etterforskingsleder Stine Mari Vårdal.