RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

PÅSKEKRIM: Hvem drepte Hilde Voss?

Sist oppdatert:
Nettavisens påskekrim gir deg hver dag i påsken muligheten til å vinne en ny mobiltelefon. Vær med på krimgåten her.

I hele påsken kan du delta på Nettavisen og Chess' store påskequiz. Hver dag kan du vinne en Samsung F330 Ice White, mens én heldig vinner stikker av med en Nokia N95 Black 8GB GPS.

Den første premien ble delt ut mandag 10. mars. Fra og med fredag 14. mars vil du hver dag få en krimgåte og neste del av historien «Mordet på kongen», som må løses for å være med i trekningen av hovedpremien.

Historien bygges ut hver dag, og daglig er det en krimgåte du må løse for å være med i trekningen av den daglige premien. Alle som deltar i påsken er med i trekningen av hovedpremien. Jo flere ganger du deltar, jo større sjanse har du til å vinne hovedpremien. Den trekkes ut blant alle som har hatt riktig svar i løpet av påsken (fra fredag 14.mars til og med mandag 24.mars).

Første del av krimgåten finner du her.
Svaret var: C5

Andre del av krimgåten finner du her.
Svaret var: Place de Concorde, Paris

Tredje del av krimgåten finner du her.
Svaret var: Ryan og Stampen Pub.

Fjerde del av krimgåten finner du her.
Svaret var: Er du der? - Pierre

Femte del av krimgåten finner du under:
Politiet har fire mistenkte i saken: Pia Haraldson, Peter Olson, Siri Evensen og Kjartan Hagen. De har alle hatt samtaler med politiet. Med bakgrunn i disse samtalen har politiet samlet sammen tre områder de ønsker å undersøke nærmere.

Bildet av Place de Concorde som Hilde Voss brukte i sin presentasjon for jobben henger også på veggen på hennes kjøkken, og en utskrift av bildet lå på nattbordet på soverommet. På baksiden av utskriften var det skrevet: Husker du dette? Håndskriften er analysert til å være fra Hilde Voss.

Det er funnet flere referanser til Siciliansk forsvar og Pierre Charles Fournier de Saint-Amant i Hildes dagbok. Ett av innleggene lyder følgende:
«Pierre er her igjen. Det er vanskelig å tenke på noe annet enn siciliansk forsvar når det gjelder disse møtene. Det er helt utrolig at han ikke forstår hva jeg føler. Føler meg utnyttet og brukt»

Det er også funnet et fotoalbum med bilder i leiligheten til Hilde Voss. Fotoalbumet lå på gulvet på soverommet. På de tre første bildene var det skrevet tekst under bildet. Her er bildene gjengitt med teksten.

På en gul lapp i albumet etter de tre bildene er det skrevet med samme håndskrift:

Politiet har funnet en boks, og deres kodeekspert sier at den digitale låsen er laget slik at innholdet ødelegges om man taster inn feil kode. De trenger derfor hjelp med å finne ut av hva koden er. Politiets kodeekspert er sikkert på at det i hvert fall ikke er mer enn fire tall, kanskje færre - som skal tastes inn i den digitale låsen.

Hva er koden? Send svaret til til paal.nisja@nettavisen.no innen onsdag 19.mars klokken 12.00, skriv påskequiz 10 i emnet.

Vinnere blir offentliggjort etter påsken.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere