RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

PÅSKEKRIM: Hvem drepte Hilde Voss?

Sist oppdatert:
Nettavisens påskekrim gir deg hver dag i påsken muligheten til å vinne en ny mobiltelefon. Vær med på krimgåten her.

I hele påsken kan du delta på Nettavisen og Chess' store påskequiz. Hver dag kan du vinne en Samsung F330 Ice White, mens én heldig vinner stikker av med en Nokia N95 Black 8GB GPS.

Den første premien ble delt ut mandag 10. mars. Fra og med fredag 14. mars vil du hver dag få en krimgåte og neste del av historien «Mordet på kongen», som må løses for å være med i trekningen av hovedpremien.

Historien bygges ut hver dag, og daglig er det en krimgåte du må løse for å være med i trekningen av den daglige premien. Alle som deltar i påsken er med i trekningen av hovedpremien. Jo flere ganger du deltar, jo større sjanse har du til å vinne hovedpremien. Den trekkes ut blant alle som har hatt riktig svar i løpet av påsken (fra fredag 14.mars til og med mandag 24.mars).

Første del av krimgåten finner du her.
Svaret var: C5

Andre del av krimgåten finner du her.
Svaret var: Place de Concorde, Paris

Tredje del av krimgåten finner du her.
Svaret var: Ryan og Stampen Pub.

Fjerde del av krimgåten finner du her.
Svaret var: Er du der? - Pierre

Femte del av krimgåten finner du her.
Svaret var: 111

Sjette del av krimgåten finner du under:
Politiet har fire mistenkte i saken: Pia Haraldson, Peter Olson, Siri Evensen og Kjartan Hagen. De har alle hatt samtaler med politiet. Med bakgrunn i disse samtalen har politiet samlet sammen tre områder de ønsker å undersøke nærmere.

Bildet av Place de Concorde som Hilde Voss brukte i sin presentasjon for jobben henger også på veggen på hennes kjøkken, og en utskrift av bildet lå på nattbordet på soverommet. På baksiden av utskriften var det skrevet: Husker du dette? Håndskriften er analysert til å være fra Hilde Voss.

Det er funnet flere referanser til Siciliansk forsvar og Pierre Charles Fournier de Saint-Amant i Hildes dagbok. Ett av innleggene lyder følgende:
«Pierre er her igjen. Det er vanskelig å tenke på noe annet enn siciliansk forsvar når det gjelder disse møtene. Det er helt utrolig at han ikke forstår hva jeg føler. Føler meg utnyttet og brukt»

Det er også funnet et fotoalbum med bilder i leiligheten til Hilde Voss. Fotoalbumet lå på gulvet på soverommet. I fotoalbumet ble det funnet en gåte med koden som skulle passe til en boks med digital lås som også ble funnet i leiligheten. Koden var 111, og politiet åpnet boksen.

I boksen fant politiet følgende:

  • Et bilde av obeliksen fra Place de Concorde
  • En DVD med en videofilm som viser Siri Evensen og Hilde Voss som danser på et bord. Videofilmen var på tretti sekunder og var av dårlig kvalitet. Videofilmen virker som om den var fra en fest, men ingen andre mennesker vises i filmen.
  • En kvittering fra General Hospital i Cannes

Peter Olsen, sjefen til Hilde Voss, kom også inn til avhør tidlig onsdag morgen. Her er et utdrag fra avhøret.

- Vi har funnet noen bilder fra en bonustur deres meglerfirma hadde i leiligheten til Hilde Voss. Bildene var tatt av deg, hvor gikk denne turen?

- Vi var i Cannes etter at vi hadde hatt tidenes vår når det gjelder boligsalg. Jeg tok bilder av alle våre ansatte, men Hilde hadde vært modell så hun kunne virkelig posere. Jeg synes mange av bildene var såpass gode at jeg laget en collage til henne.

I en boks hos Hilde Voss har vi funnet en kvittering fra General Hospital i Cannes. Tidspunktet stemmer med deres bonustur. Skjedde det noe med Hilde på turen?

- Nei, ikke det jeg vet. Nå er våre ansatte voksne mennesker, og jeg følger de ikke rundt hele tiden på slike turer.

Hvordan var ditt forhold til Hilde Voss?

- Hun var min ansatt, og noen ganger møttes vi på fritiden for å spille sjakk. Hun var en meget god sjakkspiller.

Når så du Hilde Voss sist?

- Jeg så Hilde Voss siste gang den niende mars, vi spilte sjakk sammen den søndagen i hennes leilighet.

Kjenner du til Place de Concorde?

- Ja, selvfølgelig. Det er en plass i Paris med en stor obeliks.

Kaller du deg noen gang for Pierre?

- Nei, hvorfor skulle jeg det?

Politiet har kontaktet General Hospital i Cannes og fikk opplyst at Hilde Voss var innlagt for et inngrep i 24 timer. Sykehuset opplyste med grunnlag i den pågående mordetterforskningen at inngrepet var en abort. Inngrepet ble betalt av en person som signerte under navnet Howard Staunton. I Hildes bokhylle er det funnet en bok av Howard Staunton: «The Blue book of Chess.» I denne ble det funnet en billett Den norske Opera og forestillingen Othello. Datoen for billetten er 24. oktober 2003. Bakpå billetten er det skrevet med håndskriften til Hilde Voss: Pierre har blitt inspirert av damene fra Kristiansand og har kjøpt uniform....

Hva slags uniform har Pierre kjøpt? Send svaret til til paal.nisja@nettavisen.no innen onsdag 19.mars klokken 12.00, skriv påskequiz 11 i emnet.

Vinnere blir offentliggjort etter påsken.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere