RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

PÅSKEKRIM: Hvem drepte Hilde Voss?

Nettavisens påskekrim gir deg hver dag i påsken muligheten til å vinne en ny mobiltelefon. Vær med på krimgåten her.

I hele påsken kan du delta på Nettavisen og Chess' store påskequiz. Hver dag i hele påsken kan du vinne en Samsung F330 Ice White, mens én heldig vinner stikker av med en Nokia N95 Black 8GB GPS.

Den første premien ble delt ut mandag 10. mars. Fra og med fredag 14. mars vil du hver dag få en krimgåte og neste del av historien «Mordet på kongen», som må løses for å være med i trekningen av hovedpremien.

Historien bygges ut hver dag, og daglig er det en krimgåte du må løse for å være med i trekningen av den daglige premien. Alle som deltar i påsken er med i trekningen av hovedpremien. Jo flere ganger du deltar, jo større sjanse har du til å vinne hovedpremien. Den trekkes ut blant alle som har hatt riktig svar i løpet av påsken (fra fredag 14.mars til og med mandag 24.mars).

Første del av krimgåten finner du her
Svaret var: C5

Andre del av krimgåten finner du her
Svaret var: Place de Concorde, Paris

Tredje del av krimgåten finner du her
Svaret var: Ryan og Stampen Pub.

Fjerde del av krimgåten finner du her
Svaret var: Er du der? - Pierre

Femte del av krimgåten finner du her
Svaret var: 111

Sjette del av krimgåten finner du her:
Svaret var: sykepleieruniform

Syvende del av krimgåten finner du her:
Politiet har fire mistenkte i saken: Pia Haraldson, Peter Olson, Siri Evensen og Kjartan Hagen. De har alle hatt samtaler med politiet. Med bakgrunn i disse samtalen har politiet samlet sammen tre områder de ønsker å undersøke nærmere.

Bildet av Place de Concorde som Hilde Voss brukte i sin presentasjon for jobben henger også på veggen på hennes kjøkken, og en utskrift av bildet lå på nattbordet på soverommet. På baksiden av utskriften var det skrevet: Husker du dette? Håndskriften er analysert til å være fra Hilde Voss.

Det er funnet flere referanser til Siciliansk forsvar og Pierre Charles Fournier de Saint-Amant i Hildes dagbok. Ett av innleggene lyder følgende:
«Pierre er her igjen. Det er vanskelig å tenke på noe annet enn siciliansk forsvar når det gjelder disse møtene. Det er helt utrolig at han ikke forstår hva jeg føler. Føler meg utnyttet og brukt»

Det er også funnet et fotoalbum med bilder i leiligheten til Hilde Voss. Fotoalbumet lå på gulvet på soverommet. I fotoalbumet ble det funnet en gåte med koden som skulle passe til en boks med digital lås som også ble funnet i leiligheten. Koden var 111, og politiet åpnet boksen. I boksen ble det funnet et bilde av obeliksen fra Place de Concorde, en DVD med en film med Siri Evensen og Hilde Voss, samt en kvittering fra et sykehus i Cannes hvor Hilde Voss utførte en abort.

På en billett fra Den norske Opera har man funnet ut at Pierre har kjøpt sykepleieruniform til Hilde Voss. Med bakgrunn i dette og andre indisier går politiet ut fra at denne Pierre hadde et seksuelt forhold til Hilde Voss.

Politiet gjennomførte torsdag morgen et telefonavhør av Siri Evensen. Her et utdrag.

Vi har funnet en video av deg og Hilde Voss innelåst i en boks i Hildes leilighet. Har du noen ide om hvorfor denne er låst inne?
- Sikker på at dere har sett hele filmen? Det er jo en fest hvor Hilde hadde mange folk innom. Hilde og jeg ble ganske fulle, og etterhvert begynte vi å kline. Sikkert han der fyren hun kaller Pierre hele tiden som filmet. Jeg var så full at jeg husker knapt hvem som var der eller hva som skjedde etterpå.

Hvem er denne Pierre?
- Vet dere ikke det? Det er jo elskeren til Hilde. Han har sikkert en kjæreste siden hun alltid er så hemmelighetsfull. Han er i hvert fall ikke fransk, han har bare stjålet navnet fra Pierre Charles Fournier de Saint-Amant.

Vet du noe mer om denne Pierre?
- Det eneste jeg vet er at de noen ganger gikk på teater sammen, og at han gir henne mange gaver. Ja, og så spiller han sjakk. Husker at hun kalte seg Howard Staunton noen ganger ovenfor Pierre. Tror det var hennes lille spøk siden Howard slo Pierre i sjakk.

Har du forresten funnet ut om du har alibi for torsdag kveld?
- Jeg sa jo at jeg la meg tidlig, så alibiet er vel at jeg faktisk klarte å spille på fredagen. Jeg var i hvert fall ikke inne hos Hilde. Skal dere sjekke noe kan dere jo sjekke ut han Kjartan - eksen hennes. Han er jo sjalu som få.

Ved å analysere harddisken på datamaskinen til Hilde Voss og gjennoppretting av slettede filer har politiet funnet et påstartet brev som ble slettet to uker før drapet. I brevet står det følgende:

Kjære Pierre,

Du har sikkert skjønt hvorfor jeg ikke vil ha vin nå. Det er ikke fordi jeg er sliten eller trøtt. Nok en gang har vi vært for uforsiktige. Jeg vil ikke gjøre det samme som sist. Det hjelper ikke med siciliansk forsvar nå, du kan ikke alltid vinne.

Du gir meg alltid gåter - her er en til deg.

Kledd i svart, sørgende. Plassen vår. Tysk. Fransk. Europeisk. Domstolen hvor jeg burde gå hvis du fortsatt behandler meg slik.

Hvilken domstol var det Hilde Voss mente? Send svaret til til paal.nisja@nettavisen.no innen fredag 21.mars klokken 12.00, skriv påskequiz 12 i emnet.

Vinnere blir offentliggjort etter påsken.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere