*Nettavisen* Nyheter.

PÅSKEKRIM: Hvem drepte Hilde Voss?

Nettavisens påskekrim gir deg hver dag i påsken muligheten til å vinne en ny mobiltelefon. Vær med på krimgåten her.

I hele påsken kan du delta på Nettavisen og Chess' store påskequiz. Hver dag i hele påsken kan du vinne en Samsung F330 Ice White, mens én heldig vinner stikker av med en Nokia N95 Black 8GB GPS.

Den første premien ble delt ut mandag 10. mars. Fra og med fredag 14. mars vil du hver dag få en krimgåte og neste del av historien «Mordet på kongen», som må løses for å være med i trekningen av hovedpremien.

Historien bygges ut hver dag, og daglig er det en krimgåte du må løse for å være med i trekningen av den daglige premien. Alle som deltar i påsken er med i trekningen av hovedpremien. Jo flere ganger du deltar, jo større sjanse har du til å vinne hovedpremien. Den trekkes ut blant alle som har hatt riktig svar i løpet av påsken (fra fredag 14.mars til og med mandag 24.mars).

Første del av krimgåten finner du her
Svaret var: C5

Andre del av krimgåten finner du her
Svaret var: Place de Concorde, Paris

Tredje del av krimgåten finner du her
Svaret var: Ryan og Stampen Pub.

Fjerde del av krimgåten finner du her
Svaret var: Er du der? - Pierre

Femte del av krimgåten finner du her
Svaret var: 111

Sjette del av krimgåten finner du her:
Svaret var: sykepleieruniform

Syvende del finner du her
Svaret var: Menneskerettighetsdomstolen i Strasbourg

Åttende del finner du her
Svaret var: Siri Evensen er den sannsynlige løgneren, ettersom hun ikke har fortalt at hun var inne i ieligheten til Hilde Voss torsdag kveld.

Niende del av krimgåten finner du her:
Politiet har fire mistenkte i saken: Pia Haraldson, Peter Olson, Siri Evensen og Kjartan Hagen. De har alle hatt samtaler med politiet, og politiet har sterke mistanker om at Siri Evensen ikke har fortalt hele sannheten. Hun ble innkalt til et nytt avhør lørdag morgen.

Du har tidligere sagt at du ikke var inne i leiligheten til Hilde torsdag ettermiddag?
- Sa jeg det? Jeg mente at jeg ikke møtte henne der. Det var bare han sleazy eksen hennes der da. Han som alltid skal «hjelpe» henne med noe på datamaskinen. Jeg vet garantert hva han egentlig vil.

Hva mener du med det?
- Hei, de har vært sammen før og han kommer der hele tiden? Kan jo bare bety en ting. Akkurat som han andre fyren, sjefen hennes.

Hva med Peter Olsen?
- Han er jo der hele tiden han også. De spiller liksom sjakk. Joda, kall det hva du vil.

Hvorfor har du ikke fortalt noe av dette før?
- Nei, uff, jeg vet ikke. Sikkert fordi jeg er litt flau over at jeg alltid går inn i leiligheten til Hilde uten at hun vet det. Det er jo derfor jeg har sett at hun ikke akkurat bare har spilt sjakk med sjefen sin.

Så du Peter Olsen torsdag ettermiddag?
- Nei. Som sagt la jeg meg tidlig. Forresten fant jeg en mail fra Hildes jobbmail når jeg sjekket mailen i går. Hun hadde sendt den fredagen før hun ble drept til hotmailen min. Bruker den ikke så ofte lenger så det er sjeldent jeg sjekker. Skjønner ikke helt hva det skal bety egentlig den gåten. Hun tror jeg er flink, men stort sett jukser jeg på nettet.

I eposten som er sendt til Siri Evensen står det følgende:

Pierre har sagt jeg må gjøre noe med det. Hva skal jeg gjøre, Siri? Du har sikkert skjønt hvorfor jeg ikke drikker nå. Jeg kan jo ikke avsløre ham, det vil ødelegge alt for ham - og sikkert gjøre ham sint - men hva kan jeg ellers gjøre? Han sendte meg en ny gåte i dag, han elsker dem. Jeg løste den fort, se om du klarer den da:

Moððe word fræt. Me þæt þuhte

wrætlicu wyrd, þa ic þæt wundor gefrægn,

þæt se wyrm forswealg wera gied sumes,

þeof in þystro, þrymfæstne cwide

ond þæs strangan staþol. Stælgiest ne wæs

wihte þy gleawra, þe he þam wordum swealg.

Svaret er et ord. :-)

Elsker deg, Hilde.

Hva er svaret på gåten? Send svaret til til paal.nisja@nettavisen.no innen søndag 23.mars klokken 12.00, skriv påskequiz 14 i emnet.

Vinnere blir offentliggjort etter påsken.

Klikk på bildet for å forstørre.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag