Gå til sidens hovedinnhold

PÅSKEKRIM: Hvem drepte Hilde Voss?

Du har muligheten til å vinne en ny mobiltelefon hver dag i påsken. Bryn deg på påskekrimmen her.

I hele påsken kan du delta i Nettavisen og Chess' store påskequiz. Hver dag kan du vinne en Samsung F330 Ice White, mens én heldig vinner stikker av med en Nokia N95 Black 8GB GPS.

Den første premien ble delt ut mandag 10. mars. Fra og med fredag 14. mars vil du hver dag få en krimgåte og neste del av historien «Mordet på kongen», som må løses for å være med i trekningen av hovedpremien.

Historien bygges ut hver dag, og daglig er det en krimgåte du må løse for å være med i trekningen av den daglige premien. Alle som deltar i påsken, er med i trekningen av hovedpremien. Jo flere ganger du deltar, jo større sjanse har du til å vinne hovedpremien. Den trekkes ut blant alle som har hatt riktig svar i løpet av påsken (fra fredag 14. mars til og med mandag 24. mars).

Første del av krimgåten finner du her.
Svaret var: C5

Andre del av krimgåten
Politiet er sikre på at den som drepte Hilde Voss, er en av disse fire: Kjartan Hagen, Pia Haraldson, Peter Olsen og Siri Evensen. Pia var den som fant liket, og politiet avhørte Kjartan Hagen - som hadde ringt Hilde dagen før hun ble drept, og er kjæreste med Pia lørdagen etter drapet. Her er et utdrag av avhørt:

Hvordan kjenner du avdøde?
- Jeg var tidligere fotomodell i samme byrå som Hilde, og vi ble kjent der. En stund var vi også kjærester. Nå er hun, unnskyld var, en venninne av min kjæreste Pia.

Når så du avdøde sist?
- Jeg besøkte Hilde torsdag for å hjelpe henne med en presentasjon hun skulle ha for sin sjef, Peter Olsen, på mandag. Hun var ikke veldig flink med PowerPoint, så jeg skulle hjelpe henne med å lage presentasjonen. Jeg kom i femtiden, og var der til rundt syv.

Spilte dere sjakk?
- Vi bruker å gjøre det, men hun sa at hun skulle spille mot noen andre den kvelden. Jeg tror det var hennes nabo, Siri Evensen. De bruker å spille lynsjakk mot hverandre tror jeg.

Kan noen bekrefte alibi for resten av kvelden?
- Jeg gikk hjem etter at jeg hadde vært hos Hilde, men tok en liten omvei for å nyte det gode været. Tror jeg var hjemme rundt ni, det kan Pia bekrefte. Vanligvis tar jo turen bare et par minutter, men jeg gikk vel en halv time rundt uten å gjøre noe som helst.

Merket du noe spesielt med Hilde når du møtte henne?
- Nei, egentlig ikke. Hun var sitt vanlige seg, avslappet og blid. Hun snakket mye om en bok som Pia hadde lagt igjen der, en eller annen bok om gammelengelske gåter eller noe.

Kjenner du siciliansk forsvar?
- Ja, det er favoritten til Hilde når hun møter E4. Tror hun nesten alltid bruker den.

Spiller du mye sjakk?
- Jeg er ganske aktiv både på nett og i det virkelige liv, så jeg kan vel si det. Brukte å være med på turneringer og annet tidligere, men er ikke det så mye lenger nå.

Politirapport
Den foreløpige obduksjonsrapporten viser at Hilde Voss mest sannsynlig ble drept mellom klokken syv og ti torsdag kveld. Hun ble drept med det som sannsynligvis var en vanlig brødkniv. Pia Haraldson bekrefter at hennes kjæreste, Kjartan Hagen, var hjemme «litt før ni.» Hun husker tidspunktet fordi hun hadde akkurat blitt ferdig med en bok om gammelengelske gåter som hun hadde slitt med i flere måneder og hadde tenkt å se nyhetene på TV 2, men de hadde ikke begynt.

På datamaskinen til Hilde Voss er det funnet en presentasjon i PowerPoint som ble sist lagret 19.24 med tittelen «Rentehevingens konsekvenser for boligsalg i privatmarkedet.» På presentasjonens siste side er det brukt et bilde som er hentet fra Hildes mappe for feriebilder. Bildet ser du under:

Dagens quizspørsmål: Hvor er dette? Vi vil ha svar på byen og stedet i byen.

Send svaret til paal.nisja@nettavisen.no innen søndag 16. mars klokken 12.00, skriv påskequiz 7 i emnet.

Vinnere blir offentliggjort etter påsken.

Reklame

Tilbud: Nå får du 15 GB til kun 299 kroner i måneden