RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Pass deg for feiebilen!

Her ser du når du må flytte bilen om du ikke vil ha den tauet vekk.

(iOslo.no) For at Oslo skal skinne til 17. mai, må vinterens grus og støv feies vekk. Og for at feiemaskinene skal komme til, må du flytte bilen din. Gjør du ikke det, kan det koste deg dyrt.

24 timer
Minstepris for en borttauing er nemlig 2150 kroner. Dersom bilen din veier over fem tonn, blir prisen nesten fordoblet, til 3982 kroner. Hvis du ikke henter bilen din innen ett døgn, kommer en tilleggspris på 180 kroner per døgn bilen står inntauet.

Her ser du oversikten for Oslo sentrum.

Her ser du oversikten for Oslo vest.

Her ser du oversikten for Oslo øst.

Her ser du oversikten for Oslo nord.

Du har bare 24 timer på deg fra et skilt blir satt opp, til det begynner å gjelde. Det betyr at du må undersøke om det har dukket opp et skilt minst en gang i døgnet, hvis ikke du heller sjekker listen over hvilke veier som feies til hvilken tid i vår oversikt.

Samferdselsetatens entreprenører begynte sitt arbeid på mandag, og allerede er det flere som har måttet ta den sure turen til Ulvenveien 90, hvor bilene taues til. På formiddagen onsdag, fram til klokken tolv, var det førti biler som hadde blitt tauet inn i forbindelse med veiarbeid ifølge Trafikketaten. Disse ble hovedsakelig hentet fra områder som skulle feies.

- Det er en del tauing, spesielt i sentrum, i løpet av denne måneden. Det er generelt sett mindre parkering i gatene i ytterområdene, og derfor mindre tauing derfra, sier områdeansvarlig for sentrum Joakim Hjertum i Samferdselsetaten til iOslo.no.

Flere fordeler
Han forteller at feiingen i sentrum vil begynne på mandag, mens feierne allerede har begynt så smått i både nord, vest og øst.

Feiingen er ikke bare for å pynte byen til nasjonaldagen, men gir også en stor helsegevinst.

- Vi får vekk all grusen som strøs ut i løpet av vinteren og høsten. Den helsemessige fordelen er at vi får ned svevestøvkonsentrasjonen, sier Hjertum.

Det vil skiltes på de aller fleste områdene som skal feies, men dette kan man også se av oversiktene.

Unngår nattetid
Hjertum forteller at de fleste er fornøyde med feiejobben som gjøres, men at noen alltid er misfornøyde med at akkurat deres gate blir feid sist eller at arbeidet gjøres om natten.

- Vi prøver å unngå boligveier på nattetid, så sant trafikken tillater det. Det er entreprenørene som setter opp ruteoppsettet for å få en god gjennomføring, og vi legger oss ikke veldig opp i det, sier Hjertum.

Han påpeker imidlertid at sterkt trafikkerte gater må feies om natten.

Listene er hentet fra Samferdselsetatens nettsider. Du kan også finne en oversikt sortert etter dato.

Les flere nyheter fra iOslo.no.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere