Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Pass deg for kjærlighetsviruset

Sist oppdatert:
I morgen er det Valentine’s Day - og høytid for virus.

Det er ikke uvanlig at virusmakere benytter merkedager til å spre sin ondsinnede programvare. Så også på Valentine's Day.

Nå melder både Panda Labs og Symantec om en kraftig økning i spredningen av en orm som har fått navnet Nurech.A. Ormen sprer seg gjennom e-post med tittelfelt som «Together You and I» og «Til the End of Time Heart of Mine», melder IDG.se.

Den nye ormen er en ny variant av allerede kjente Peacomm, eller Storm Trojan som den også har blitt kalt. Programmet forsøker å laste ned annen ondsinnet programvare som infiserer datamaskinen din.

Ikke la deg friste
Nurech.A sprer seg ikke automatisk og krever at man åpner et vedlegg for å bli infisert. Den prøver derimot å skjule seg så godt den kan for antivirus-programvaren din. Med utsikten om å få et elektronsikk postkort fra en hemmelig beundrer er det mange som ønsker å se vedlegget, noe vi blant annet husker så alt for godt fra «I LOVE YOU»-viruset fra 2000.

Det er ikke usannsynlig at det vil dukke opp flere lignende virus i forbindelse med Valentine’s Day. Det er altså minst like viktig å være minst like skeptisk til vedlegg i morgen som resten av året.

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!