RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Påstand om seks måneders fengsel etter Bjørkelangen-ulykken

24. APRIL 2015: Befaring på åstedet under rettssaken mot mannen som er tiltalt for å ha kjørt på Tiril Alette Huser Bølge og Sara Christiane Holmedahl Sandsmark på Bjørkelangen januar 2014.
24. APRIL 2015: Befaring på åstedet under rettssaken mot mannen som er tiltalt for å ha kjørt på Tiril Alette Huser Bølge og Sara Christiane Holmedahl Sandsmark på Bjørkelangen januar 2014. Foto: Audun Braastad (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Aktor har lagt ned påstand om seks måneders ubetinget fengsel for den 48 år gamle sjåføren som kjørte på to jenter på Bjørkelangen i januar i fjor.

Politiadvokat Kåre Kalvå mener det er få formildende opplysninger i saken mot den 48 år gamle bilmekanikeren som 11. januar i fjor kjørte på de to jentene Sara Holmedahl Sandsmark (13) og Tiril Huser Bølge (11). Jentene døde av hodeskader etter å ha blitt påkjørt av varebilen mens de var på tur med hest og sulky

Aktor la til grunn at sjåføren hadde forsøkt å kjøre forbi jentene, men at han måtte avbryte manøveren da han så en bil komme imot. Da kjørte han rett inn i hestevogna.

Foruten fengselsstraffen la påtalemyndigheten også ned påstand om inndragning av førerkortet i fire år. (©NTB)

Les mer om Bjørkelangen-ulykken:

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere