RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Påstått synsk på likjakt fant beinrester av sau

BRUKES SOM KLARSYNT: I første episode av web TV-serien TV-Medium fikk seerne  se Michael Winger (bildet) og Therese Hussein lete etter Trine Frantzen.
BRUKES SOM KLARSYNT: I første episode av web TV-serien TV-Medium fikk seerne  se Michael Winger (bildet) og Therese Hussein lete etter Trine Frantzen. Foto: Skjalg Ekeland (Bergensavisen)
Lette etter Trine Frantzen, som forsvant i 2004.

Trine Frantzen forsvant sporløst i 2004. I over ti år har forvinningen vært et mysterium.

1. oktober gikk det nettbaserte TV-Medium på luften. I en rekke program vil serien ta for seg ulike forsvinningssaker i Norge.

I første episode fikk vi se de klarsynte Michael Winger og Therese Hussein lete etter Frantzen.

Les saken i ba.no

Begge har tidligere vært i kontakt med politiet angående savnede Dung Tran Larsen. I mai fortalte Winter at tobarnsmoren ligger begravet på en kirkegård i Bergen.

I episoden som ble vist denne uken, tok de klarsynte seerne med på en kjøretur til Kalandsvannet, og videre innover Hegglandsdalen.

Skogsområde ligger bare noen kilometer fra der Trine Frantzen bodde.

SAVNET: Trine Frantzen forsvant sporløst i 2004.

Leverte beinreister til politiet

Bak noen grantrær i et skogholt sier Winger at han plutselig får en sterk fornemmelse. Der gjør han også et funn, som blir oppfattet som så spesielt at det bør undersøkes nærmere av politiet.

Hva som blir funnet, avsløres ikke før i en senere episode.

TV-skaperen Per Asle Rustad sier han ikke kan kommentere funnet.

BA kontakter politiinspektør Morten Ørn ved Bergen sør politidistrikt. Han bekrefter at de fikk inn et funn som muligens kunne knyttes til forsvinningen av Trine Frantzen.

Sendt til Gades institutt

- Vi fikk noen beinrester som vi sendte til Gades institutt, opplyser Ørn.

Han forteller at det var mye hemmelighetskremmeri rundt dette, og at overleveringen av beinresten gikk gjennom uoffisielle kanaler før de havnet hos politiet.

- Gades kunne bekrefte med hundre prosent sikkerhet at dette ikke var menneskebein. Mest sannsynlig var det bein etter hjort eller sau, sier politinspektøren.

Avviser ikke klarsynte

Han ser på tipset som et av mange tips i denne saken som renner ut i sanden.

- Jeg er åpen for alt, også for klarsynte. Spesielt dersom flere uavhengige klarsynte peker i samme retning, sier han.

Han understreker at han aldri selv ville kontaktet en klarsynt om en sak.

Fortsatt en gåte

Saken har vært etterforsket som et mulig drap.

Privatetterforsker Ola Thune vært leid inn av familien for å finne ut hva som er skjedd med bergenskvinnen. Senest for to år siden etterforsket politiet saken på nytt etter å ha fått inn nye opplysninger i saken. I desember 2012 ble etterforskningen avsluttet uten resultat.

– Noen få draps- og forsvinningssaker blir aldri oppklart. Om dette er en av dem, er umulig å si. Samtidig vet vi at i noen saker kommer gjennombruddet etter mange år, som følge av nye tips, sier Thune til BA da etterforskningen sist ble avsluttet.

Se flere saker i ba.no

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere