RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Pastor-elskerinne fengslet i to uker

Sist oppdatert:
Forgrått og nedfor møtte pastor Helge Fossmos elskerinne (26) fredag politiets bevis i fengslingsmøtet. Hun er varetektsfengslet for to uker. Den drapssiktede pastorens tre mindreårige barn er tatt hånd om av politiet.

Torsdag kveld ble 32 år gamle Helge Fossmos elskerinne (26) varetektsfengslet i to uker, melder NTB. Kvinnen er siktet for medvirkning til drap og drapsforsøk.

26-åringen var oppløst i tårer da hun ble ført inn i tingretten i Uppsala i ettermiddagm, melder Aftonbladet.

Der møtte hun politiets bevis: Telefonavlytning av samtaler mellom henne og pastoren. Politiet har også tatt beslag i hans datamaskin.

- Kontaktene er ikke merkelige med tanke på forholdet mellom de to, sier kvinnens forsvarer, Roger Häggquist, til svenske Aftonbladet.

Nekter skyld
Pinsevennpastoren Helge Fossmo blir framstilt for varetektsfengsling fredag.

- Begge to nekter skyld etter siktelsen. Vi vil be om at begge fengsles for to uker, sa politiadvokat Elin Blank ved Uppsala politidistrikt torsdag ettermiddag.

Tar hånd om barna
Norskfødte Helge Fossmos barn blir nå tatt hånd om av barnevernet. Det opplyser Lars Persson, som er distriktsnemndens representant i Knutby, til Expressen. Han ønsker ikke å gå i detalj på hva som vil skje med barna. Torsdag kom det fram at politiet mener pastoren kan ha dopet sine egne barn mens han tok kona av dage.

Fossmo har tre barn med en tidligere kone, som også er død. Også dette dødsfallet blir nå etterforsket.

Det yngste barnet ble født i 1999, samme året som Fossmos tidligere kone ble funnet død i badekaret. Etterforskningen den gang konkluderte med at dødsfallet var en ulykke, og at kona hadde sklidd og slått hodet i badekaret. Denne saken blir nå gjennomgått på nytt.

Barnevakt i varetekt
En annen kvinne, som også skal ha vært Fossmos elskerinne, og barnevakten til hans barn, er allerede varetektfengslet i drapssaken som sjokkerer Sverige.

Denne kvinnen har innrømmet at hun skjøt og drepte 23 år gamle Alexandra Fossmo. Hun har også sagt at hun skjøt Fossmos 30 år gamle nabo og venn.

- Har det dårlig
Naboen ble også skutt den dagen Helge Fossmos 23 år gamle kone ble drept i sitt hjem. Naboen var elskerinnens ektemann, og de var alle medlemmer i pinsemenigheten i Knutby i Sverige.

Naboen er altså gift med 26-åringen som torsdag fremstilles for varetektfengsling.

- Hun benekter enhver befatning med saken og forstår ikke at politiet mener hun kan ha vært medvirkende. Hun var sjokkert fra før, men nå har hun det virkelig dårlig, sier kvinnens forsvarer til NTB.

Kvinnen har bekreftet at hun hadde et forhold til Helge Fossmo, men har samtidig også fortalt at hun ikke har bodd sammen med sin mann i løpet av det siste året.

Politiet mener derimot at de to planla å drepe både Fossmos kone og elskerinnens ektemann, og at Fossmos tidligere elskerinne, som har innrømmet drapet, ble brukt av de to.

Politiet tror også at Fossmo kan ha blitt med sin skadde venn i sykebilen for å ta livet av ham.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere