*Nettavisen* Nyheter.

Pastor Torp: - Hansen er ekstrem

Pastor Jan-Aage Torp, Oslokirken.

Pastor Jan-Aage Torp, Oslokirken. Foto: Oslokirken

Kristenpolitiker tror KrF kan vinne på oppgjør med nestleder Inger Lise Hansen.

- Det er tragisk at et kristent parti skal ha en slik utvikling.

Slik kommenterer pastor Jan-Aage Torp i Oslokirken, som var førstekandidat for Kristent samlingsparti (KsP) ved stortingsvalget i høst, at KrF-nestleder Inger Lise Hansen går inn for å endre partiets Israel-politikk og vil si ja til homoekteskap.

Gunnar Stavrum:KrFs død i skjønnhet

- Jeg ønsker meg et sterkt KrF, som står for tradisjonelle verdier. Selv om KsP er et konkurrerende parti så jubler jeg ikke over dette, nei. Vi trenger de gode kreftene som fins, sier Torp til Nettavisen.

- Ekstreme krefter
Torp sier at verdikonflikten mellom konservative og liberale krefter i KrF kan gi hans eget parti større spillerom. KsP fikk cirka 5000 stemmer i høst. Men Torp mener også at KrF kan komme styrket ut av konflikten.

Les også:Hva sier du nå, Hareide?

- Konflikten har blitt så tydelig at KrF får en mulighet til å ta oppgjør med ekstreme krefter som Hansen, sier Torp.

- Syns du hennes synspunkter fortjener karakteristikken ekstreme?

- Ja, det hun sier er meget ekstremt, det er helt på kollisjonskurs med Guds ord og et svik mot det partiet hennes står for, sier han.

- Som Gåsland
Torp mener at dagens situasjon med Hansen kan sammenlignes med situasjonen KrF hadde da ungdomspolitikeren Anders Gåsland sto fram som homofil i 1992. Gåsland meldte seg ut av KrF i 1995.

- Dette er hennes Anders Gaasland-sak, 18 år etterpå. I årene etter Gaasland-saken hadde KrF sin beste tid på meningsmålinger og ved valg, påpeker Torp.

Torp mener at KrF er et bredt favnende parti og sier at det er de konservative i partiet som er tolerante overfor de liberale.

- Men nå forsøker altså Hansen å skvise de konservative ut av partiet, sier Torp.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.