RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Pause i hetebølgen

Sist oppdatert:
I helgen og fram til midten av neste uke tar knallværet en pause i hele Sør-Norge. Men heldigvis bare en pause. Sjekk været der du er.

SUPERSØK:Været 50.000 steder i Norge

FÅ NETTAVISEN PÅ MOBILEN I SOMMER

Helgen blir varierende i hele landet og det kommer regnbyger de fleste steder. Det ustabile været vil trolig vare frem til midten av neste uke.

Besøk våre sommersider

Regnbyger i hele landet
I natt har det også vært tropenatt - både Færder Fyr og Strømtangen hadde over 20 grader i natt. Linderen i Oslo var også svært nære, med 19,3 grader på det minst varme i natt.

Lørdag er det ventet ganske fint vær på Sør- og Østlandet, men det vil nok komme noen byger. Søndag blir mer grå og med litt regn, men sola kan også titte frem innimellom. Temperaturen vil bli rundt 20 grader både på Sørlandet og på Østlandet.

NYTTIG:Få været på mobil

- Det vil ikke bli helsvart noen steder, men været vil ikke være så stabilt som det har vært, sier meteorolog Hilde Holdhus i Storm Weather Center til TV2 Nettavisen.

Vestlandet og Midt-Norge får også vekslende vær i helgen med byger, men også her vil sola titte frem i perioder. Det ventes å bli en temperatur på opp mot 20 grader.

Lørdagen starter ganske fint i Troms og Finnmark, men i løpet av kvelden vil det komme en del regn.

- Det lønner seg nok å grille litt tidlig, for å si det sånn, sier meteorologen.

I Nordland vil været bli vekslende lørdag, med regn og regnbyger. Søndag vil derimot bli litt lettere, og da kan det bli perioder med sol. I de ytre strøkene av Nord-Norge vil temperaturen ligge rundt 15 grader, mens det i indre strøk kan bli opp mot 20 grader.

Finværet kommer tilbake
I helgen er det et lavtrykk som passerer over landet, og det vil trolig passere flere lavtrykk frem til midten av neste uke.

- Været blir vekslende de fleste steder, så det kan bli fint en dag og regn den neste, sier meteorolog Holdhus.

Fra midten av neste uke ser det derimot ut til at finværet kommer tilbake til Sør- og Østlandet, mens det er større sjanser for regnbyger i resten av landet.

- Det ser ut til at det vil bygge seg opp et høytrykk i slutten av neste uke, men det er foreløpig vanskelig å si hvilken effekt det vil få fordi det er usikkerhet rundt hvor dette høytrykket vil legge seg, men det er størst muligheter for finvær på Sør- og Østlandet, sier meteorologen.

Har du en noe uvanlig sommerhistorie å fortelle? Send en epost

Har du et fint eller morsomt sommerbilde du vil dele med TV 2 Nettavisens lesere? Send det på e-post: sol@nettavisen.no

Da får du se det her:

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere