RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Pøbelprosjektet: - Har sendt søknad

(RA/Erik Holsvik)
Sist oppdatert:
Eddi Eidsvåg sier Pøbelprosjektet har sitt på det rene i saken hvor SV beskyldes for å ha bevilget støtte til dem – uten å ha mottatt søknad.

Flere ganger har de to kunnskapsministerne fra SV, Kristin Halvorsen og Bård Vegar Solhjell, gitt pengestøtte til Pøbelprosjektet AS til tross for at embetsverket advarte mot dette. Det melder VG fredag.

Blant annet mottok Pøbelprosjektet 700.000 kroner i 2009. Avisen skriver at Halvorsen ga penger til Eddi Eidsvåg, som de omtaler som Halvorsens SV-venn, uten at han hadde søkt.

Eddi Eidsvåg stiller seg uforstående til kritikken om manglende søknad.

- Vi sender søknad til Kunnskapsdepartementet – og andre departement – 30. januar hvert år. Det gjorde vi også 30. januar 2009. Om departementet har gjort en feil i prosessen videre, kan ikke vi i Pøbelprosjektet lastes for det, sier Eidsvåg til RA.

Les søknaden fra Pøbelprosjektet her.

Kristin Halvorsen skriver i en e-post til VG at hun burde ha bedt om en ny skriftlig søknad fra Pøbelprosjektet hvor beløpet var spesifisert.

- Ikke for tette bånd

VGs politiske kommentator Fritjof Jacobsen mener at SV i regjering har hatt et grunnleggende problem.

- Sto reglene i veien for tilskudd til SVs venner, fikk regler være regler, skriver han i en kommentar.

Eddi Eidsvåg avviser at det er for tette koblinger mellom han og SV-politikerne.

- Jeg går ikke til sengs med dem, vi er ikke nære venner, men både Hallgeir Langeland og Eirin Sund (Ap) har hjulpet Pøbelprosjektet. En av deres oppgaver som politikere som representerer Rogaland, er jo å drive lobbyvirksomhet for lokale prosjekter, sier Eidsvåg.

Han legger til at han reagerer på framstillingen av SV-politiker Karin Andersen i VG. Hun beskyldes for å ha for tette bånd til Eidsvåg.

- Hun er et fantastisk menneske, som særlig har jobbet for å bekjempe fattigdom i Norge. Det er synd at hun blir hengt ut på denne måten, sier pøbelsjefen.

Ideelt aksjeselskap

Eddi Eidsvåg er også opptatt av at Pøbelprosjektet er et ideelt aksjeselskap.

- Vi blir framstilt som et privat aksjeselskap, men det stemmer ikke. Ingen aksjonærer har mulighet for utbytte. Blir Pøbelprosjektet lagt ned, går alle verdier i Pøbelprosjektet til Røde Kors, sier han.

- Føler du at du blir straffet for å være flink til å samle inn penger?

- Straff meg gjerne for det. Jeg er klar over at jeg går høyt ut, og at Pøbelprosjektet får mye omtale i mediene. Men vi setter pris på at vi blir fulgt med, også i denne saken, sier Eidsvåg.

Han skulle helst sett at det var Pøbelprosjektets arbeid, og ikke eventuelle tette koblinger til SV som var sakens kjerne.

- Det viktigste er tross alt at vi har hatt 650 ungdommer som har kommet seg i jobb gjennom Pøbelprosjektet. Vi sparer samfunnet for millioner av kroner per ungdom. Da er støtten på 700.000 lite å lage sak om, sier Eidsvåg.

Les flere nyheter fra Rogalands Avis.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere