RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Lisbeth Andresen

Pøbler gikk løs på trærne med øks

Sist oppdatert:
Slo til mot den nyplantede alleen i helgen.

LØRENSKOG (RB.no): I helgen – trolig natt til søndag – ble seks av trærne langs gangveien ved Mailand skole i Lørenskog utsatt for hærverk.

- Trærne er hugget ned med øks, forteller kommunalteknisk sjef Inger Solberg i Lørenskog kommune.

- Dette er trær som ble plantet i fjor for å gjøre området penere. Jeg synes det er trist at folk kan gjøre noe sånt, fortsetter Solberg.

- Spesielle rognetrær
Ifølge den kommunaltekniske sjefen vil det koste om lag 30.000 kroner å erstatte de spesielle rognetrærne.

- Nå må vi finne ut hva slags trær det er snakk om. I tillegg må vi bestille noen som er cirka like høye som de andre trærne, for dette er trær som skal utgjøre en allé. Det er ergerlig å måtte bruke penger på sånt tull. Dette er penger som kunne gått til nyttige ting, til bygging av veier og lignende, sier hun.

Anmelder saken
Lørenskog kommune vil nå anmelde saken.

- Vi ser alvorlig på saken. Nå håper vi på tips fra publikum. Dersom noen har sett noe, må de ta kontakt med oss, sier Solberg.

Ifølge den kommunaltekniske sjefen er ikke samferdselsetaten i Lørenskog spesielt plaget med hærverk. Men det forekommer:

- Vi opplever en del ødeleggelser av bommer og skilt. I tillegg er det jo en vanvittig forsøpling av bygda. Vi bruker 500.000 kroner i året på å rydde søppel etter folk, søppel som burde vært kastet i utplasserte søppelbøtter. Dette er også penger som kunne gått til vedlikehold av veier og lignende, sier Solberg.

Les flere saker hos Romerikes Blad her.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere