*Nettavisen* Nyheter.

Pedofil betalte småjenter

To jenter (7) ble lurt av en blotter og betalt for å vise kjønnsorganene på vei hjem fra første skoledag. Politiet ber vitner melde seg.

26.08.05 14:35

Overgrepet skjedde like utenfor Trondheim sentrum mellom klokken 15.30 og 16.00 mandag ettermiddag.

- En mann lurte med seg de to jentene ut i åkeren bak et busskur mellom Østmarka sykehus og Ringve Gård. Der ga han dem et mindre pengebeløp for å trekke ned trusene. Han blottet seg og befølte også minst en av jentene, men han tok ikke på kjønnsorganene deres, sier etterforskningsleder John Anders Øien ved Sør-Trøndelag politidistrikt til TV 2 Nettavisen.

De to sju år gamle jentene har beskrevet mannen som «yngre enn pappaene deres», og politiet leter derfor etter en mann som er under 28 år.

Mange blottere
- Vi har hatt en rekke blotterepisoder i sommer, over hele byen, og sjekker nå denne historien opp mot tidligere tilfeller for å se om vi finner likhetstrekk, sier Øien.

De to jentene går i andre klasse på Lade Skole. Rektor Astrid Seim Ekeland ved Lade skole sier til TV 2 Nettavisen at alle skolens elever ble informert om hendelsen tirsdag.

- Vi ba elevene om ikke å gå alene til og fra skolen og sa klart i fra at de ikke må ta i mot godterier eller penger fra noen, sier Ekeland.

Foreldrearbeidsutvalget (FAU) er også kontaktet.

Skolen har ikke iverksatt andre tiltak. De to sju år gamle jentene har fått oppfølging og hjelp av sine foreldre, og har vært på skolen resten av uken.

Ifølge Ekeland har politiet bydelen under oppsikt.

Ber om hjelp
- Vi ber alle som så de to jentene sammen med en mann i dette området mandag om å melde seg for politiet snarest, sier etterforskningsleder Øien.

Jentene er fortsatt ikke formelt avhørt. Blottersaken er i dag oversendt retten, som vil bestemme når et dommeravhør av barna skal skje.

- Noe signalement på mannen går vi ikke ut med før vi har snakket med jentene direkte, sier Øien.

Politiet har ikke hørt om lignende blotterepisoder i dagene som har gått siden mandag.

- Det er viktig å forstå at dette ikke bare er en blottersak. Det dreier seg om en seksuell handling overfor mindreårige, noe som har en strafferamme på fengsel inntil tre år. Hvis gjerningsmannen han vært dømt for lignende seksuelle forhold tidligere, kan straffen settes til seks år, sier etterforskningsleder Øien til TV 2 Nettavisen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag