*Nettavisen* Nyheter.

Pedofil-siktet risikerer tre års fengsel

Aktor har lagt ned påstand om fengsel i tre år og seks måneder fengsel for en 31 år gammel Oslo-mann som er tiltalt for seksuelle overgrep mot ti små gutter.

27.08.04 15:55

Den tiltalte var fotballtrener for guttene, og brukte jobben for å komme i kontakt med barna. Dataspill og SMS-meldinger med kyss, kos og klem skal, ifølge bistandsadvokaten, også ha vært elementer i tiltaltes fremgangsmåte.

Overgrepene skal ha skjedd i en bygd i Romsdal. Den yngste tiltalen omfatter en gutt som var bare sju år gammel.

Aktor, statsadvokat Bjørn Kr. Soknes, sa i prosedyren i Romsdal tingrett fredag at saken er alvorlig og at straffeutmålingen må bli deretter.

Han la ikke ned påstand om forfaring. Bistandsadvokat Morten Lunde har lagt ned påstand om oppreisning på inntil 150.000 kroner for åtte av de ti barna.

Tiltalte har i stor grad erkjent forholdene han er tiltalt for. Forsvareren, advokat Grete Melbye Sæter, mener at denne saken er blitt overdimensjonert. Hun mener fengsel rundt to år er mer passende, og at erstatningene må settes lavere.

I tillegg viste Sæter til at tiltalte selv var blitt utsatt for seksuelle overgrep som liten, og at han har tilstått det han har gjort. -Det er ytterst sjeldent at en overgriper tilstår og står for det han har gjort, sa forsvareren, som mente dette måtte være formildende.

Dom blir avsagt kommende uke.

(©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.