*Nettavisen* Nyheter.

Pedofil tiltalt for tredje gang

En 76 år gammel mann fra Jæren er tiltalt for utuktig omgang mot en sju år gammel jente.

13.04.07 10:27

Det er tredje gangen mannen er tiltalt for utukt. I 2003 og 1999 ble mannen dømt for tilsvarende forhold, skriver Rogalands Avis.

Den 16. juli i fjor skal mannen ha bedt en sju år gammel jente om å ta ham på kjønnsorganet mens han var naken. Ifølge tiltalen skal han så ha holdt jenta fast og befølt henne på kjønnsorganet.

Ifølge avisen skal 76-åringen ha solt seg naken utenfor huset sitt i Sandnes da den sju år gamle jenta kom forbi. Jenta skal ikke ha kjent mannen fra før.

Mannen ble i 2003 dømt til fengsel i et år og ni måneder for liknende forhold.

I juli 2002 hadde mannen besøk av barnebarnet sitt, og gutten lekte med en 12 år gammel jente i nærheten. Hun klarte å skade foten under leken, og 76-årigen sa han hadde plaster og rensemidler og tok henne med opp i leiligheten sin. Han skal ha renset sårene hennes, og deretter misbrukt henne ved at han fikk 12-årigen til å utføre seksuelle handlinger på seg samtidig som han tok henne på brystene og kjønnsorganet.

Også i 1999 ble han dømt for tre forskjellige tilfeller av utuktig omgang med barn.

Den gangen skal det ha dreid seg om to barn under ti år og ett under 14 år.

76-åringens forsvarer, Anne Kroken, sier at mannen erkjenner å ha vært i kontakt med jenta, men at han nekter for å ha gjort noe straffbart og erkjenner ikke straffskyld.

Ifølge Rogalands Avis skal 76-åringen ha fått behandling mot pedofili mens han sonet de andre dommene.

Saken kommer opp i Jæren tingrett den 15. juni.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.