RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Pedofilijakt på norsk tv

Sist oppdatert:
Norske seere kan snart få se den svært kontroversielle tv-serien hvor påstått pedofile menn avsløres.

TVNorge har ifølge Kampanje.com sikret seg rettighetene til den omstridte NBC-sendte serien «To Catch a Predator», hvor det brukes skjult kamera for å avsløre menn som søker seksuell kontakt med mindreårige.

Hensikten med serien er å identifisere potensielle, seksuelle overgripere for deretter overlate dem til politiet.

Lures i fella
Programskaperne lurer voksne mennesker til å tro at de chatter med mindreårige, for deretter å avtale et møte. På møtestedet dukker tv-folkene opp sammen med politiet.

Programmet er et samarbeid mellom tv-kanalen NBC og den amerikanske overvåkingsorganisasjonen «Perverted-Justice», og politiet. Flere av dem som har gått i fella er dømt i etterkant.

Vurderer lovverket
Programdirektør Eivind Landsverk i TVNorge bekrefter overfor NRK at de har kjøpt rettighetene, men sier at de ikke har bestemt seg for å sende den.

- Det er en del ting vi er nødt til å avklare og vurdere først. Det går på lovverk og etiske retningslinjer for identifisering. Kanskje blir vi nødt til å sladde ansiktene på de pedofile eller foreta omredigeringer, sier Landsverk til kanalen.

Programdirektør avviser at «To Catch a Predator» er ment som underholdning. Han viser til at produksjonen er en prisbelønt dokumentarserie som setter søkelyset på et stort problem.

Presseforbundet kritisk
Generalsekretær i Norsk Presseforbund, Per Edgar Kokkvold, er kritisk til TVNorges planer og mener programmet bryter med god presseskikk.

Han understreker at han ikke har sett programmet, men reagerer både på metoden med bruk av skjult kamera og at de potensielle overgriperne identifiseres.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere