*Nettavisen* Nyheter.

Peker ut andre Nokas-ranere

Steinar Wiik-Sørvik kaster mistanke på sin klients beste venner i sin jakt på andre som kan stå bak Nokas-ranet.

22.09.05 10:55

En svært opprørt forsvarer Steinar Wiik-Sørvik sa onsdag at informasjonen som ble overlevert advokatene om telefonavlyttingen onsdag, var alt annet enn uvesentlig.

- Her har vi et helt nytt ranslag. Forskjellen på dette og de som nå sitter på tiltalebenken er DNA-funnene og ingenting annet, sa advokat Steinar Wiik-Sørvik, forsvarer for Lars-Erik Andersen, til TV 2 Nettavisen onsdag.

HTML EMBED
56-åring fra Svelvik25-åring fra StavangerThomas Thendrup (33)Johnny Thendrup (40)Dan Pettersen (30)Alf Henrik Christensen (43)Lars-Erik Andersen (28)Ikmet Kodzadziku (25)Ridvan Halimi (26)Metkel Negassie Betew (26)Erling Mathias Havnå (47)Kjell Alrich Schumann (39)David Aleksander Toska (29)Åpnes i pdf-fil

- I Oslo ransdagen
Sørvik mener at flere av disse personene kan ha utført ranet av Nokas, og at hans klient dermed kan være uskyldig. Andersen har hele tiden hevdet at han sov i Oslo ransdagen.

Personene som har blitt avlyttet i forbindelse med Nokas-saken, er tidligere siktede i saken.

Nære venner
Flere av navnene som ligger i avlyttingsmaterialet som forsvarerne nå har fått ut, er Lars-Erik Andersens beste venner. Wiik Sørvik sa til TV 2 Nettavisen at dette «nye ranslaget» er en gruppe på rundt 15 personer. Mange av dem har vært tidligere vært siktet i Nokas-saken og sittet lang tid i varetekt.

TV 2 Nettavisen er kjent med at Andersens kjæreste har forklart at Andersen var i Malaga i to uker i mai/juni 2004 sammen med en 35 år gammel mann som tidligere var siktet i saken. Dette var omtrent på tidspunktet da Toska skal ha reist til den spanske byen. Denne 35-åringen er blant personene som Andersens advokat Steinar Wiik-Sørvik onsdag pekte ut som det andre ranslaget.

Klikk på bildet for å forstørre.

Fikk alibi
Tirsdag skrev vi om en 26 år gammel mann, som er knyttet til ransutstyret gjennom DNA, men som fikk politialibi på grunn av spaning.

Både 26-åringen og 35-åringen er altså blant vennene til David Toska, Lars-Erik Andersen og Metkel Betew. Begge skal ha besøkt Toska i Smeaheia mens han bodde i Stavanger. Forskjellen mellom disse to, og de tre tiltalte kameratene, er at de to var i Oslo mandag 5. april. Det har politets egen spaning i en annen sak bevist.

Utsi avlyttet
En annen av disse personene som politiet avlyttet i forbindelse med Nokas-etterforskningen, var 36 år gamle Sven-Eirik Utsi, som ble tatt på fersk gjerning under et ransforsøk på Jessheim 15. august 2004. Også han hadde alibi etter å ha blitt filmet av overvåkingskamera i Oslo klokken 12.30 samme dagens som Nokas ble ranet. Les egen sak.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag