*Nettavisen* Nyheter.

Pels-sjef får ikke pålegg

Foto: (Dyrebeskyttelsen)

- En tøff tid både for meg og familien, sier styreleder i Norges Pelsdyralslag, Betran Trane Skadsem, etter at Mattilsynet dukket opp på farmen hans.

16.11.10 20:53

Tirsdag fikk sjefen for pelsdyrbransjen en rapport fra Mattilsynet uten anmerkninger. Det skjedde selv om flere mente styrelederen for Norges Pelsdyralslag var tatt med buksene nede sist uke.

- Vi fant 13 dyr med gamle sår, sa Mattilsynet til Nationen etter at de hadde kommet på et uanmeldt besøk på minkfarmen til styrelederen på Klepp i Rogaland.

Les også:- Han er tatt med buksene nede

Mink med sår og skader

Det var i forrige uke at det ble funnet mink med lidelsesfulle sår og skader, men nå kommer Mattilsynet ikke med noen ytterligere pålegg overfor lederen.

Mattilsynet opplyste tirsdag at de godtar redegjørelsen Trane Skadsem har gitt om det daglige tilsynet med farmen og rutiner for oppfølging av syke og skadde dyr, skriver Aftenbladet.no.

- Vi vurderer at det ikke er grunnlag for å gi noe ekstra pålegg ut over dette, sier seksjonssjef Ole Aamodt ved Mattilsynet Midt-Rogaland.

Tilsynet hos pelslagslederen kom etter at dyrevernaktivister tok seg inn på farmen hans, som har rundt 13.000 minker.

- Frikjent

I en pressemelding fra Norges Pelsdyralslag heter det at pelssjefen er «frikjent» etter at rapporten fra Mattilsynet ble overlevert styrelederen uten anmerkninger.

«Mattilsynet slår fast at dyrene på gården er i tilfredsstillende hold og pleietilstand, og at de 13 som hadde skader ble håndtert på hensiktsmessig måte. Dyrene var satt under medisinsk behandling av gårdbrukeren selv, og tilsynet mener at sårene var i ferd med å bli leget med godt resultat.»

- Dette har vært en tøff tid både for meg og familien, men nå skal vi se fremover. Det viktigste nå er å gjennomføre de tiltakene som bransjen selv har vedtatt, sier Bertran Trane Skadsem i en kommentar.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.