*Nettavisen* Nyheter.

Pelsdyrbønder mister viktig medlemskap

Illustrasjonsbilde fra en minkfarm. Foto: Alf Ove Hansen (NTB Scanpix)

Fire oppdrettere mister medlemskapet i Pelsdyralslaget etter at det er oppdaget svært kritikkverdig drift på gårdene. En av bøndene eier 30.000 mink.

16.12.15 15:58

Norges Pelsdyralslag er norske pelsdyroppdretteres medlemsorganisasjon. Ifølge Nationen har organisasjonen fratatt fire pelsdyrbønder medlemskapet i organisasjonen, etter at det er oppdaget svært kritikkverdig drift på gårdene.

Tre av pelsdyrbøndene holder til i Rogaland og én i Østfold. Den største gården som må stenges, er en minkfarm i Rogaland med 30.000 mink.

– Alle de fire har fått anledning til å rydde opp. Det har ikke skjedd, og vi har besluttet å frata bøndene medlemskapet. Som pelsdyrbonde er man ansvarlig for at dyrevelferden er god. De aller fleste driver forsvarlig, men det er noen få som ødelegger for resten, sier kommunikasjonssjef Guri Wormdahl i Norges Pelsdyralslag til avisen.

Ekskludering fra Pelsdyralslaget betyr at viktige medlemsfordeler forsvinner. Blant annet får ikke bøndene lenger medlemspris på fôr. De vil heller ikke få omsatt skinnene på internasjonale auksjoner og mister forsikringsordninger. Vedtaket kan ankes. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag