RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Pelsdyrdebatten raser

Foto: Kyrre Lien / Scanpix
Sist oppdatert:
Debatten raser etter nye, nedslående bilder fra norske pelsdyrfarmer. Bør pelsdyrnæringen legges ned? Si din mening!

- Se nå for pokker til å få lagt ned pelsdyrnæringen i Norge! Hvor mange "avsløringer" må vi få av forhold som vi bør ha kjent til i flere tiår? Dyrene har det ikke godt i trange bur med nettingbunn. Ikke nå, ikke for ti år siden og ikke om ti år, skriver «Thomas».

Stort engasjement
Han er en av mange engasjerte Nettavisen-lesere som har sagt sin mening etter at vi i går viste bildene og filmen som Dyrebeskyttelsen Norge og Nettverk for dyrs frihet hadde tatt under en uanmeldt inspeksjon hos lederen Norges Pelsdyralslag, Bertran Trane Skadsem. Bildene av døde og skadde mink i trange nettingbur kommer bare en ukes tid etter at den samme styrelederen sa om lignende bilder at de ikke var representative for næringen. Saken har vekket stort engasjement, og det gikk så langt som at Skadsem ble drapstruet.

Les også: Fant døde og skadde dyr hos pelsdyrleder

Dyrebeskyttelsen: - Han er tatt med buksene nede

Les Stavrums kommentar: Legg ned pelsdyrnæringen

- Foreslår en heftig bot
Mange er som «Thomas» opprørt over bildene av de lidende dyrene som ales opp for å bli dyre vinterklær.

- Skal man fortsette denne næringen må det legges totalt om på hvordan dyrene behandles ellers bør det legges ned. Ved sporadiske kontroller årlig foreslår jeg en heftig bot, så heftig at vedkommende like godt kunne nesten legge ned butikken hvis man ikke kan vise at man driver skikkelig, mener «Ricksan»

«Dyrene har det ikke godt i trange bur med nettingbunn. Ikke nå, ikke for ti år siden og ikke om ti år»

Thomas

- Det går ikke an å synke stort lavere enn å profittere på hjelpeløse dyrs lidelse, mener «Hepps».

Mener dyrebeskyttelsen overdriver
Men meningene er delte. Flere gir uttrykk for liten sympati med dyrevernerne og deres aksjoner.

- Dyrebeskyttelsen overdriver i likhet med miljøvernerne og "anti-rasistene"! De overdriver for å få flere medlemmer, de har økonomiske motiver for å gjøre det! skriver «Anonym».

- Du kan ikke lage omelett uten å knuse noen egg. Samme sak med husdyrhold, herunder også pelsdyrhold. I en ideell verden, som desverre er en utopi, vil alle dyr i fangenskap ha det bra og ingen vil ha skader av noe slag. Sånn vil det aldri bli, uansett hvilke tiltak som settes inn, skriver «Martoevr».

«Du kan ikke lage omelett uten å knuse noen egg. Samme sak med husdyrhold, herunder også pelsdyrhold»

Martoevr

- 1 promille av dyrene hadde skader! Helt forferdelig! skriver «Han Solo». «Pelsen» har regnet litt nøyere på det, men synes heller ikke det er mye å skrive hjem om:

- Det er dyra som skader hverandre
- 30 stk av 13000 dyr, Det er 0,23% av hele bestanden! Jeg er sikker på at det er en større andel private kjæledyr som blir mishandlet av sine eiere. Husk nå at det er dyra som skader hverandre, ikke eieren som biter de i halen, er budskapet derfra.

Slår et slag for «fair fur»
- Kanskje det er mulig å drive med så få pelsdyr at forholdene blir bedret? Prisen på en pelsjakke vil nok stige til værs, men de som vil kan jo betale for det, så ser man om markedet er klar for å betale for, tja skal vi kalle det: "fair fur"? spør en leser.

Hva mener du? Si din mening i kommentarfeltet under.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere