RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Pengemangel truer superfengsel

Den planlagte høyrisikoavdelingen for landets farligste forbrytere i Halden kan bli droppet på grunn av pengemangel.

For to år siden ble det bestemt at et nytt storfengsel skal bygges i Halden. Fengselet skal være todelt; en avdeling for vanlige innsatte og en avdeling for åtte langtidsfanger som anses som en særlig stor sikkerhetsrisiko.

Men nå tyder mye på at høyrisikoavdelingen til 35 millioner kroner må droppes eller utsettes på ubestemt tid. Statsbygg som har hovedansvar for byggingen, har fått beskjed om å revurdere prosjektet for å spare penger, skriver Aftenposten.

Det nye Halden fengsel vil koste nærmere 1 milliard kroner. Det kan stå klart til bruk tidligst i 2008.

Fengselet skal ha 251 celler. Planen er at fengselet skal få Norges første isolerte høyrisikoavdeling der åtte særlig farlige fanger skal sone. De skal holdes godt atskilt fra de øvrige fangene. I teorien skal det være umulig å rømme fra høyrisikoavdelingen.

Justisminister Odd Einar Dørum (V) vil ikke fortelle hva som nå skal skje med Halden fengsel. Han sier at detaljene vil gå fram av neste års statsbudsjett.

- Det var på det rene at Halden fengsel ble for dyrt. Derfor er det min plikt å vurdere om det kan gjøres besparelser, og jeg har orientert Stortinget om at vi ser etter alternative løsninger, sier han.

(©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere