RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Pengene lå strødd langs veien

Langs en veistrekning på nesten ei mil i Enebakk kunne bilister lørdag kveld plukke opp tusenvis av slitte og oppdelte 200-kronersedler.

Mye tyder på at sedlene kan være utbytte av en kriminell handling, melder VG som var på stedet.

- Det virvlet opp blå lapper da vi kjørte. Jeg trodde først det var lodd, sier Leif Brynhildsen som kjørte på veien sammen med sin datter. Først da han stanset bilen, så han og datteren at det var 200-kronersedler.

Sedlene var stort sett innsatt med farge fra sikkerhetsampuller langs kantene. Det tyder på at sedlene har ligget tett sammenbundet da innfargingen skjedde. Sedlene var ikke spesielt slitt i kantene. Likevel var selve trykken på sedlene slitt og bleket, noe som tyder på at sedlene er vasket for å fjerne fargen fra sikkerhetsampullene. De fleste sedlene som VG så, var av den nye typen, produsert etter 2002.

- Sedlene hadde rester av fargeampuller, det tyder på at de stammer fra en minibank, sier operasjonsleder Stian Stenbek i Follo politidistrikt.

- Vi hadde to minibank-sprengninger med to ukers mellomrom i Askim og Ås i vår, men sedlene kan like godt stamme fra andre steder i landet, sier Stenbek.

(©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere