Gå til sidens hovedinnhold

- Pengestrid bak sigøyneroppgjør

To familier skal ha kranglet i et halvt år.

Lørdag var det to dramatiske oppgjør i sigøynermiljøet i Oslo. Det startet i 12-tiden i Lodalen der tre personer ble knivstukket, og senere på kvelden var det skuddvekslinger på Bjølsen.

En av dem som ble knivstukket i Lodalen forteller til Aftenposten.no om den dramatiske hendelsen lørdag.

- Jeg ble slått med hammer i hodet og fikk kuttskader bak øret. Min sønn ble skåret på både ryggen og i ankelen, sier Erik Jansen (49).

Pengekrangel
Ifølge Jansen står striden mellom to familier som har kranglet om 500.000 kroner i et halvt år.

Jansen sier han og hans familie har blitt utsatt for en rekke trusler fra den andre familien, men hevder de ikke har blitt tatt på alvor av politiet.

- Vi har ringt og ringt, uten at det har hjulpet. Når politiet hører det dreier seg om sigøyneroppgjør, virker det som om de mener vi bør ordne opp selv, sier Jansen, som fastholder at hans familie ikke har truet den andre familien.

Sentralvakten ved Oslo politidistrikt var ikke tilgjengelig for kommentar da Nettavisen tok kontakt i 03-tiden.

Flyktet etter skyting
Så langt er to personer pågrepet i forbindelse med knivstikkingen og skyteepisoden.

- To personer er pågrepet, én på Bjølsen i forbindelse med skyteepisoden og én et annet sted i Oslo, forteller operasjonsleder Ellen Ulvin ved Oslo-politiet til Nettavisen.

Etter skytingen på Bjølsen lørdag kveld, skal den eller de bak skytingen ha flyktet til Valle Hovin-området. Store politistyrker rykket ut til en blokk der og søkte gjennom området.

Reklame

NÅ: Gjør kupp på julegaver hos to friluftsgiganter