RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Pensjonssvar kommer i dag

Sist oppdatert:
Statsminister Kjell Magne Bondevik lover svar på pensjonsspørsmålet i løpet av dagen. Svaret vil trolig avgjøre om det blir storstreik eller ikke.

Statsminister Kjell Magne Bondevik (KrF) vil svare partene i arbeidslivet om hvordan regjeringen stiller seg til tjenestepensjon i løpet av ettermiddagen eller kvelden.

Det kunngjorde Bondevik under den muntlige spørretimen i Stortinget onsdag formiddag.

- Positive til løsning
- Det vil være galt i si nå hva jeg vil si i brevet, men jeg kan gi uttrykk for at regjeringen er positiv til et inntektspolitisk samarbeid og vi er positive til å finne en pensjonsordning i arbeidet for de som ikke har det, sa Bondevik.

Svaret kom etter spørsmål fra Arbeiderpartiets leder Jens Stoltenberg.

Bondevik gjorde det samtidig klart at regjeringen vil bidra til pensjoner i næringsforhold for dem som ikke har det. Dersom det tariffestes sa statsministeren at bare rundt 100.000 av de 900.000 som ikke har tjenestepensjon vil få slik pensjon.

Strammet opp Stoltenberg
Samtidig tok han Jens Stoltenberg i skole etter at Ap-lederen sa at partiet er villig til å behandle konkrete lovforslag om tjenestepensjon før stortingsvalget i 2005.

Tidligere har Ap stått svært sterkt på kravet om at Stortinget må ta seg god tid til å behandle pensjonsreformen for å få bredest mulig støtte for den store reformen.

- Jeg er litt forundret over at en tidligere statsminister går så sterkt inn i lønnsoppgjør som Stoltenberg nå gjør. Ap har også sagt at de ønsker bedre tid til å jobbe med pensjonsspørsmålet, men på dette punktet har partiet hastverk. Det er litt merkelig, for spørsmålet om tjenestepensjon er minst utredet av pensjonskomisjonen og det ene punktet som det ikke var enighet om.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere