RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Per Oves hemmelige selskap

Sist oppdatert:
Per Ove Ludvigsen starter selskap. Det gjør han sammen med en gammel kommunist - som benekter at de skal formidle fotballspillere.

(iBergen.no) : - Jeg vil ikke si hva vi driver med, det får Per Ove Ludvigsen fortelle deg, sier Kjell Høybraaten, som er styreleder i det nye selskapet BASE AS som i følge Brønnøysund skal drive med porteføljeforvaltning. Ettersom Per Ove Ludvigsen er daglig leder og han etter sigende holder på å ta agenteksamen, er det nærliggende å tro at det handler om kjøp og salg og eventuelt eie og formidling av fotballspillere. Men Høibraaten letter litt på sløret.

- Skal dere drive med formidling av fotballspillere?

- Nei, svarer Høibraaten.

Per Ove Ludvigsen var sportssjef i Brann inntil han plutselig sa opp jobben. Han er tidligere en av Bergens mest profilerte fotballspillere med en strålende karriere både i Brann og Fyllingen.

Albania

Kjell Høybraaten var proletariatets klippe i Bergen på 70-tallet. Senere har det blitt forretningsvirksomhet i arbeidernes siste "paradis" i Europa, Albania. Derfra har han på frilansbasis drevet spillerformidling sammen med sin sønn Knut som er sertifisert FIFA agent. Det var de som bragte Migen Memelli til Brann.

FIFA-agent

Nå er Kjell styreleder i Per Ove Ludvigsens nye selskap BASE AS. Med seg i selskapets styre har duoen Ludvigsen/Høibraaten fått Høibraatens to sønner Knut som altså er FIFA agent og kan låne sin lisens til selskapet om det er dette de skal drive med. og Helge som er leder for TV2s web-TV. Han vil heller ikke uttale seg til iBergen.no.

- Jeg jobber her i TV2, sier han.

Flere kjente fjes dukker opp i selskapet. Kjetil Knutsen som har drevet med spillerutvikling blant Branns andre fioliner og juniorer. Nå er han toppspillerutvikler i Brann. Han er styremedlem og investor.

Robert Hauge hadde tidligere ansvar for Branns fotballgymnas på Danielsen skole. Nå er han analysesjef på Brann Stadion. Han sitter også i styret i BASE AS og har investert i selskapet . Aksjekapitalen er på 600 000.

- Kan ikke drive med fotball

- To av dine ansatte er med på dette selskapet, Brann-direktør, Bjørn Dahl?

- Det er riktig og det er avklart med oss at Robert Hauge og Kjetil Knutsen kun kan være med på dette så lenge det ikke har noe med fotballspillere å gjøre.

- Betyr det at dersom selskapet holder på med noe fotballrelatert så må de ut av selskapet?

- Ja, det er korrekt, sier Bjørn Dahl. Han forteller videre at Per Ove Ludvigsens ansettelsesforhold til Brann gikk ut 31.12.06.

- Vi har sagt at vi kan komme til å leie hans tjenester fra tid til annen og hvilke selskaper han er med i og hva de driver med er selvsagt opp til ham

Per Ove Ludvigsen har så langt ikke svart på iBergen.nos utallige henvendelser i går og i dag, heller ikke på sms.

Les flere nyheter på www.iBergen.no

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere