Forrige mange gikk forretningsutvalget til Oslo bystyre inn for å øke lønningene til byens folkevalgte, slik at Oslos byrådsleder, Raymond Johansen (Ap), økte lønna med 40.000 kroner.

Det samme gjorde ordfører Marianne Borgen (SV), og de to topplederne har på knappe tre år hatt en lønnsøkning hver på 100.000 kroner - og får nå en ny årslønn på 1.365.016 kroner.

Lønnshoppet har skapt reaksjoner, men nå går avgått fiskeriminister Per Sandberg (Frp) ut og støtter økningen.

«Et tema som stadig vender tilbake. Hva skal egentlig politikerne få i honorar?? De aller fleste lederne i norsk politikk er underbetalt», skriver Sandberg på Facebook, og viser til Gunnar Stavrums kommentar om lønnshoppet som politikerne bevilger til seg selv.

Les også: Saftige millionlønninger for de rødgrønne i Oslo

- Under minstelønn

Oslo-toppenes nye lønn tilsvarer 90 prosent av statsministerlønna til Erna Solberg (H).

«Ledende politikere, som Erna Solberg, Siv Jensen og mange andre kunne selvfølgelig både to og tredoblet sin inntekt andre steder. Men det er altså noe annet som driver mange av våre topp politikere, engasjement og troen på å gjøre en innsats til det beste for landet», begrunner Sandberg.

Han mener dessuten at timelønnen er lav om man deler det ned på antall arbeidstimer.

«De jobber også 24/7, hele året. Skulle honoraret fordeles på timer nedlagt arbeid vill sannsynligvis «timelønnen» vært under minstelønn. De fleste av dagens politikere har også bidratt i politikk, i kommunestyret, fylkespolitikken og partiorganisasjonen i mange år, mer med utgift enn inntekt.», skriver han.

- Mange er med på lasset

Den mangeårige rikspolitikeren kommer imidlertid med et spark til de som kun er «med på lasset».

«Når det er sagt, det er selvfølgelig mange politikere som kun er «med på lasset», eller «høster av» den innsats og glød noen politikere har lagt ned i årevis», skriver Sandberg, før han påpeker:

«Dette handler også om hvilke politikere man skal rekruttere, med dagens unisone misnøye med alt, skulle kanskje honoraret økes ytterligere for de som gidder å stå i «misnøyegalgen» hver eneste dag».

Byrådslønn: 1.288.514 kroner

De enkelte byrådene i Oslo får også et saftig lønnshopp: Ny årslønn blir 1.288.514 kroner for hver av dem - tilsvarende 90 prosent av en statsrådlønn.

Oslo bystyres 12 heltidspolitikere, inkludert varaordfører Khamshajiny Gunaratnam, får ny årslønn på 870.381 kroner. Hun får i tillegg en ekstra godtgjørelse på 68.251 kroner.