RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Permitterer fra E.coli-fabrikken

Sist oppdatert:
Gilde permitterer 29 ansatte fra Terina-anlegget i Sogndal.

Det jobber til sammen 95 mennesker ved anlegget i Sogndal, der E.coli ble funnet i vinter.

Permitteringene er rullerende og blir dermed fordelt på samtlige ansatte.

- Årsaken til permitteringene er den langvarige stengningen av driften. Til tross for de ansattes positive innsats og frivillige bruk av ferie og avspasering, ble det dessverre for lang stans til at anlegget kan starte med full drift, skriver Gilde i en pressemelding.

Spekemat-anlegget ble delvis åpnet av Mattilsynet den 7. april, men etter tre uker uten produksjon av verken morrpølse eller andre produkter er klima og modningsrommene tomme.

Produksjonssvikt
Til sammen 18 personer ble smittet av E.coli som Mattilsynet mener stammer fra Terina-anlegget i Sogndal. Siden de oppdaget smittekilden, har det vært omsetningsforbudet for Sognemorr, Haugpølse, Fjellbitt og Fåresnabb.

- Det har så langt ført til en produksjonssvikt på 30 prosent, opplyser Gilde.

Det er 95 ansatte ved anlegget i Sogndal, som er Terina sitt hovedanlegg for pinnekjøtt og spekepølse. Det årlige produksjonsvolumet av de 11 spekeskinkevariantene og de 23 spekepølsevariantene er på ca 2.600 tonn.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere