RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Permittert ordfører tiltalt

Sist oppdatert:
Den permitterte ordføreren i Suldal er nå tiltalt for ti tilfeller av seksuelt krenkende og uanstendig oppførsel mot en kvinne.

Andreas Drarvik, den permitterte ordføreren , er også tiltalt for ti tilfeller av simpelt skadeverd. Det opplyser politiadvokat Thor Arne Reitan i Haugaland og Sunnhordland politidistrikt til Aftenbladet.no, og for å ha ringt kvinnen en rekke ganger.

Førstestatsadvokat Harald L. Grønlien sier til TV 2 Nettavisen at ordføreren risikerer betinget fengsel og bot hvis han blir kjent skyldig.

- Samtlige av disse tilfellene går ut på at den tiltalte skal ha skrevet uanstendige ord på fornærmedes hus., sier førstestatsadvokat Harald L. Grønlien til TV 2 Nettavisen.

- Det er snakk om ulike benevninger av kvinner og menns kjønnsorgan, og ordet på verdens eldste yrke, sier Grønlien.

Ordføreren nekter straffskyld.

- Vi hadde håpet og trodd at denne saken ville blitt henlagt ut fra de bevisene jeg kjenner til. Nå har politiet altså kommet til at de vil prøve saken i retten. Da får vi brette opp armene, sier Drarviks forsvarer Endre Skjørestad til TV 2 Nettavisen.

Ringte daglig
Det var i mars i år at Sp-ordføreren i Suldal ble siktet for å ha skrevet slibrige ord på dørene og vinduene på huset til en 30 år gammel kvinne i Sauda. Blant annet ble det skrevet «Hore» på vinduet til kvinnen. Drarvik ble ilagt forbud mot å oppsøke kvinnen, og saken ble etterforsket.

Sjikanen skal ha foregått i perioden august 2003 til januar 2005. I denne perioden skal mannen også ha ringt kvinnen en rekke ganger. Politiet har telefonutskrifter for en firemåneders periode fra oktober 2004 til februar 2005. I denne perioden ringte mannen 289 ganger til hennes fasttelefon.

- I tillegg ringte han en rekke ganger til kvinnens mobiltelefon, sier førstestatsadvokat Grønlien.

- Hjalp kvinnen
- I en periode hadde denne kvinnen en vanskelig livssituasjon, og Drarvik tredde støttende til. Han har hjulpet henne og andre uegennyttig i lang tid. Han har hatt kontakt med henne, og så blir han dratt inn i dette, sier advokat Skjørestad.

Telefonene forklarer Skjørestad med at det var en naturlig kontakt i forbindelse med hjelpen som Drarvik ga.

- Han har jo snakket med henne, men det er jo ikke straffbart, sier Skjørestad

Advokaten mener at skriftprøvene som er tatt ikke beviser at det var Drarvik som skrev.

- Det er tatt skriftprøver og hvis de ga utvetydig svar så hadde jo det vært enkelt, men etter vårt syn gir ikke skriftprøvene noe klart svar, sier han

Fritatt fra ordfører-vervet
2. mars ble han fritatt for alle politiske verv, og saken ble etterforsket. Blant annet ble det tatt skriftprøver av ordføreren som er sammenlignet med de slibrige meldingene som kvinnen fant på huset sitt.

Politiet baserer tiltalen på blant annet skriftprøver analysert av Kripos, samt vitneobservasjoner. Mannen skal en rekke ganger ha vært i kvinnens hage - også når han ikke ahr skrevet slibrige meldinger på huset hennes.

Saken, som kommer opp for Ryfylke tingrett, er ennå ikke berammet.

Kvinnen har til VG fortalt at hun samarbeidet med politiet om å legge en felle etter å ha mottatt en lang rekke sjikanerende meldinger på husveggen, uten å vite hvem som plaget henne.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere