*Nettavisen* Nyheter.

Person skutt og drept av politiet, politimann skadd

Én DREPT: Én person ble drept, og en politimann alvorlig skadet, da det oppsto skuddveksling mellom en person og politiet på Ottestad i Stange lørdag ettermiddag. Foto: Jan Morten Frengstad (Østlendingen)

Skuddveksling endte tragisk ved Ottestad i Hedmark.

27.09.15 12:15

Én person ble drept, og en politimann ble alvorlig skadet etter et skytedrama i Stange kommune i Hedmark lørdag ettermiddag.

- I forbindelse med et oppdrag i Godtlandsveien i Ottestad i Stange kommune ble en patrulje fra politiet beskutt av en person på stedet. Politiet var på stedet da det var innkommet opplysninger om at en ruset person befant seg der, skriver Hedmark politidistrikt i en pressemelding.

Har du et tips? Kontakt Nettavisen på 02060@nettavisen.no

- Løsnet skudd mot politiet
Politipatruljen var utstyrt med ordinært verneutstyr, og var bevæpnet i samsvar med politiets våpeninstruks.

- Ved ankomst på stedet ble det løsnet skudd mot tjenestemennene. Gjerningsmannen ble skutt av politiet og er bekreftet død. Tjenestemannen er truffet av skudd og er påført skader, opplyser politiet.

Polititjenestemannen er fraktet til Sykehuset Innlandet og er under behandling for skader han ble påført i forbindelse med episoden.

- Vi har sendt ressurser til stedet, og foreløpig er en person fraktet til sykehuset på Hamar, sa kommunikasjonsrådgiver Line Fuglehaug ved Sykehuset Innlandet til Nettavisen like etter at skuddramaet.

Les mer om sak Østlendingen

Spesialenheten varslet
Spesialenhten for politisaker er nå koblet inn i saken.

- Spesialenheten er rutinemessig varslet om hendelsen og spørsmål om deres virke må rettes til Spesialenheten. Politiet i Hedmark kan ikke gi opplysninger om det oppdrag de skal ivareta, opplyser politiet.

Det var klokken 13.48 at politiet fikk melding om skytingen.

- Politiet i Hedmark kan bekrefte at det kl. 1350 var en episode i Ottestad, Stange kommune, hvor en sivil person og en polititjenestemann er skutt. Bakgrunn for situasjonen vet vi ikke foreløpig, skrev Hedmark politidistrikt i en pressemelding tidligere lørdag ettermiddag.

Skadeomfanget var da uvisst for begge.

- Politiet og ambulanser er på stedet og vi jobber nå for å få klarhet i hva som er skjedd, sto det i pressemeldingen.

Naboer: - Vi flytter fra stedet
Anette Østhagen bor i nabooppgangen der dramaet utspant seg lørdag ettermiddag. Sønnen hennes var hjemme alene da skytingen fant sted.

- Han sa at han hadde hørt skudd når jeg kom hjem fra butikken, forteller hun til Østlendingen.

En annen nabo, Linda Therese Lundquist, sier at hun hørte skudd men at hun ikke tenkte noe mer over det.

- Det er litt skummelt. Vi ønsker ikke å bo her mer etter det som har skjedd. Vi vil flytte. Vi har begge barn som vi vil ta vare på, sier de to.

Henrik Strand bor i samme oppgang som den nå døde mannen.

– Det har vært stort sett rolig hos mannen. Det er tragisk det som nå har skjedd. Vi vet ikke så mye om det som har skjedd ennå, sier han.

Stange er en kommune i Hedmark med rundt 20.000 innbyggere.Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.