Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Petersen forstår kritikken

Foto: Ole Berthelsen (TV 2 Nettavisen)
Sist oppdatert:
VICTORIA TERRASSE (TV 2 Nettavisen) Utenriksminister Jan Petersen forstår en del av kritikken som er blitt reist mot UDs håndtering av flomkatastrofen. Til uka reiser han til katastrofeområdene.

Myndighetene i både Danmark, Sverige og Norge har blitt sterkt kritisert av pårørende for ikke å ha forstått alvoret i katastrofen i tide. Utenriksminister Jan Petersen (H) sier han forstår en del av kritikken som har blitt reist norske myndigheter.

- Det er viktig å få kritikken på bordet. Det var ikke mulig å dekke opp alle behov like godt i begynnelsen. Men jeg ber om forståelse for at det var en stor katastrofe med tusenvis av døde. Det betyr ikke at kritikk ikke skal framføres, sier Jan Petersen til TV 2 Nettavisen.

Vil bruke tilbakemeldingene
- Det viktigste vi kan gjøre nå er å bruke disse tilbakemeldingene til å se om vi skal endre fokus eller prioriteringene som er blitt gjort, sier han.

Petersen peker på at UD blant annet har opprettet et hjelpesenter i Phuket i Thailand for pårørende, hjelpearbeidere og de som ble rammet av flommen.

- Opprettelsen kom som et resultat av disse tilbakemeldingene. Derfor har jeg ikke vært negativ til kritikken som er kommet, sier han.

Til Thailand
Jan Petersen kommer til i løpet av noen dager til å reise til katastrofeområdene i Asia.

- Jeg føler vi er ved et tidsskille. Vi har fått gjennomført mye. Hvis det er mulig å dekke informasjonsbehovet hjemme på andre måter enn at jeg fronter, det, vil jeg komme meg nedover sier Petersen TV 2 Nettavisen.

Reiseruten er ennå ikke klar, men Petersen ønsker å besøke katastrofeområdene i både Thailand, Indonesia og Sri Lanka.

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!