RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Petersen med laksekritikk av EU

Utenriksminister Jan Petersen truer EU-kommisjonen med å bringe straffetoll på norsk laks inn for Verdens handelsorganisasjon.

- Jeg er overbevist om at det ikke er hold i beskyldningene om at norske bedrifter har brutt WTO-regelverket om dumping. Dersom EU innfører antidumpingtiltak, er jeg beredt til å ta saken til WTO, sier Jan Petersen til NTB ifølge Stavanger Aftenblad.

Norge har allerede klaget EU en gang inn for WTO, etter at det 6. februar ble innført beskyttelsestiltak mot norsk laks. Disse beskyttelsestiltakene innebærer en minstepris for salg av laks til EU, samt kvotebegrensninger. EU hevder at norske bedrifter har dumpet lakseprisene. Det er bakgrunnen for innføringen av straffetoll på laksen.

Danmark og Frankrike har klaget beskyttelsestiltakene inn for EUs ministerråd.

Utenriksdepartementet hevdet i en pressemelding onsdag at «etter det UD erfarer» ikke vil være flertall innad i EU for å opprettholde tiltakene i sin nåværende form utover 24. mai.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere