Gå til sidens hovedinnhold

Petersen til Midtøsten igjen

Utenriksminister Jan Petersen skal neste uke reiste til Midtøsten for å møte palestinske myndigheter. Kanskje for å møte Yasser Arafat.

Det er foreløpig uklart hvem utenriksministeren skal møte. Det som er helt klart, er at Petersen ikke vil etterkomme eventuelle israelske krav om å boikotte palestinernes president Yasser Arafat.

- Dersom palestinske myndigheter ønsker at Petersen skal møte Arafat, vil vi selvsagt imøtekomme det ønsket, sier fungerende pressetalsmann Kåre Eltervåg til NTB.

Qurie går av
Primært er det meningen at Petersen skal møte palestinernes statsminister og utenriksminister. Hvem det er onsdag neste uke, står igjen å se: Statsminister Ahmed Qurie, bedre kjent som Abu Ala, skal ifølge AFP og Reuters ha gitt sin avskjedssøknad til Arafat torsdag, bare to dager etter at presidenten tok den nye regjeringen i ed.

Forrige gang utenriksminister Petersen var i Midtøsten, i midten av september, ble han kritisert fordi han bare møtte israelske myndigheter.

Utenriksdepartementet viste da til at det var planlagt en ny reise i oktober for å besøke palestinske myndigheter, og forsikret at Norge på ingen måte ville bøye seg for israelske trusler om boikott av utenlandske politikere som besøkte Arafat.

Reklame

NÅ: Black Friday-pris på Garmin-favoritten fenix 5 Plus